Diş fırçasını böyle saklamayın! Bakteri yuvası oluyor

Diş fırçası hemen herkes tarafından kullanılıyor. Çünkü ağız ve diş sağlığı için öneriliyor. Ancak evde muhafaza edilirken bazı noktalara dikkat edilmesi öneriliyor. Aksi takdirde diş fırçası adeta bakteri yuvası haline dönüşebiliyor. Detaylar haberimizde…

Diş fırçası birçok insan tarafından günlük olarak kullanılıyor. Çünkü diş etlerinin ve dişlerin temizlenmesinde faydalı olabiliyor. Ancak diş fırçasının doğru saklanması oldukça önemli görülüyor. Zira yanlış muhafaza edilen diş fırçası, adeta bakteri yuvası haline dönüşebiliyor.

DİŞ FIRÇASINI BÖYLE SAKLAMAYIN

Diş fırçasını saklarken bazı noktalara dikkat edilmesi öneriliyor. Bu sayede daha hijyenik olması sağlanabiliyor. İşte söz konusu noktalardan birkaçı şu şekilde;

Diş fırçasının klozete yakın bir konumda muhafaza edilmesi, hatalı olarak değerlendiriliyor. Çünkü bu durum adeta bakteri yuvasına zemin hazırlayabiliyor. Nitekim lavabo ve tuvaletin en az yarım metre uzağında saklanması tavsiye ediliyor.

Aynı kabın içinde birkaç tane diş fırçasının açık bir şekilde saklanması tavsiye edilmiyor. Zira aynı kapta saklanıyorsa, ters ve dik bir şekilde muhafaza edilmeleri tavsiye ediliyor. Öte yandan fırçaların kapakları mevcutsa, kullanılmadığı zamanlarda kapaklarının kapatılması öneriliyor.