Diş fırçası kullananlar dikkat: Bu hatalar bakterilere zemin hazırlıyor! Eğer böyle saklarsanız…

Diş fırçası neredeyse herkes tarafından kullanılabiliyor. Çünkü ağız ve diş sağlığı açısından kullanımı faydalı olarak görülüyor. Öte yandan diş fırçası kullananların hijyen açısından dikkat etmeleri gereken bazı noktalar da bulunuyor. İşte detaylar…

Diş fırçası birçok insan tarafından kullanılan eşyalardan biri olarak biliniyor. Çünkü diş etlerinin ve dişlerin temizlenmesi için sık sık kullanılabiliyor. Ancak diş fırçasının doğru şartlarda muhafaza edilmemesi, bakterilere adeta zemin hazırlayabiliyor. Bu nedenle diş fırçası kullananların bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor.

DİŞ FIRÇASI KULLANANLAR DİKKAT

Diş fırçası kullananların hijyen açısından dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunuyor. Nitekim söz konusu noktalardan bazıları aşağıda yer alıyor.

Eğer diş fırçası klozete yakın bir konumda saklanırsa, bakterilere adeta zemin hazırlayabilir. Bu nedenle klozetten uzakta bir yerde saklanması gerekir.

Diş fırçaları aynı kabın içinde saklanıyorsa ve birbirlerine temas ediyorsa, bakteriler daha geniş bir şekilde yayılabilirler. Bu nedenle diş fırçalarının birlikte saklanması hata olarak görülebiliyor.

Diş fırçalarının lavabo veya tuvaletin en az yarım metre uzağında muhafaza edilmesi öneriliyor. Ayrıca diş fırçası bir kapta saklanıyorsa, ters ve dik bir şekilde muhafaza edilmesi tavsiye ediliyor.

Diş fırçasının doğru şartlarda saklanması, bakterilerin ulaşmaması için önem teşkil ediyor. Öte yandan kapakları bulunuyorsa, kullanılmadığı zamanlarda kapatılması tavsiye ediliyor.