Diş ağrısına pratik çözüm! 4 malzeme ile hazırlanıyor, denemeyen pişman oluyor…

Diş ağrısı, insanların yaşam standartlarını düşürebilir. Çünkü oluştuğunda katlanılamaz bir hale gelebilir. Öte yandan bu sorunla asırlar öncesinden de karşı karşıya gelinebiliyordu. Nitekim İbn-i Sina da asırlar öncesinden diş ağrısına karşı bir çözüm önerisinde bulundu. Ayrıca İbn-i Sina'nın çözüm olarak önerdiği kürü denemeyenler, adeta pişman olabiliyorlar. Detaylar haberimizde…

Diş ağrısı pek çok insan tarafından endişe verici rahatsızlıklar arasında gösterilir. Çünkü oluştuğunda kimi zaman katlanılamayacak seviyeye gelebilir. Öte yandan bazı diş ağrıları daha hafif geçebiliyor.

Diş ağrısı şimdi olduğu gibi geçmiş senelerde de pek çok insanı rahatsız ediyordu. Nitekim İbn-i Sina'da asırlar öncesinden diş ağrısına karşı 4 malzeme ile hazırlanan ve denemeyenleri adeta pişman eden bir karışım önerisinde bulundu.

Peki, İbn-i Sina'nın diş ağrısına karşı önerdiği çözüm nedir?

İBN-İ SİNA'DAN DİŞ AĞRISINA PRATİK ÇÖZÜM

İbn-i Sina diş ağrına karşı sarımsaklı kür tavsiyesinde bulundu. Söz konusu kür, pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte gerekli malzemeler;

1 yemek kaşığı sirke.

1 tatlı kaşığı bal.

3 diş sarımsak.

1 tatlı kaşığı tuz.

HAZIRLANIŞI

İbn-i Sina'nın önerdiği sarımsaklı kür, yukarıdaki malzemeler ile kolayca hazırlanabiliyor. İşte hazırlanışı;

Sarımsaklar dövülür ve sirkeye eklenir.

Üzerine tuz ve bal ilave edilir.

Malzemeler merhem kıvamına gelene kadar iyice karıştırılır.

Sonra bir çay kaşığı alınır ve ağrıyan dişin üstüne koyulur.

Böylece diş ağrısının kesildiği görülebilir.

Not: İbn-i Sina'nın önerdiği kür, diş ağrısını hafifletme konusunda faydalı olabiliyor. Ancak ağrının şiddeti farklı olabilir. Ayrıca diş ağrısına göre tedavi yöntemi değişiklik gösterebilir. Bu nedenle kesin çözüm için uzman bir diş hekimine başvurulması önerilir. Öte yandan alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak yukarıdaki yöntemi denemeleri önerilir.