Diş ağrısına çözüm olan baharat! Denemeyen pişman oluyor

Diş ağrısı pek çok insanda görülebilen ancak istenmeyen sağlık problemlerinden biri olarak ön plana çıkabiliyor. Çünkü diş ağrısı şiddetlendiğinde adeta katlanılamaz bile hale gelebiliyor. Öte yandan ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilen bir baharat da bulunuyor. İşte detaylar…

Diş problemlerinin engellenmesi için düzenli bir şekilde bakım yapılması tavsiye ediliyor. Ancak her zaman diş fırçalamak mümkün olmayabiliyor. Böyle zamanlarda karanfil tercih edilebilir. Nitekim karanfil, diş çürüklerine neden olan bakterileri öldürebiliyor. Bu nedenle mikrop öldürücü olarak biliniyor. Öte yandan diş ağrısı problemine geçici çözüm de olabiliyor.

DİŞ AĞRISINA GEÇİCİ ÇÖZÜM OLAN BAHARAT

Karanfil birçok insan tarafından ağız kokusu için kullanılabiliyor. Ancak karanfil, diş ağrısı için doğal bir antiseptik ve anestik formu olan öjenal da barındırır. Bu özelliği, ağızdaki mikroplardan kurtulmaya, diş ağrısını azaltmaya ve uyuşmaya faydalı olabilir. Ayrıca geçici bir rahatlama da sağlayabilir. Bu nedenle diş ağrısına geçici çözüm olabilen karanfili denemeyen adeta pişman olabiliyor.

KARANFİLİN FAYDALARI

Diş ağrısına geçici çözüm olarak kullanılabilen karanfil birçok insan tarafından tercih edilebiliyor. Nitekim karanfilin faydalarından ikisi şu şekilde sayılabiliyor;

Diş ağrısını hafifletme konusunda faydalı olabiliyor.

Diş çürüklerine ve dişeti iltihaplarına neden olan mikropların öldürülmesinde yararlı olabiliyor.

Not: Diş ağrısına yararlı olarak ön plana çıkabilen karanfili, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir. Öte yandan diş ağrısı şiddetliyse veya kesin çözümü isteniyorsa, mutlaka uzman bir diş hekimine başvurulması önerilir.

Salatadan çorbaya kadar ekleniyor! Sofralarda yer açan gençleşiyor...