Dillere destan lezzetiyle Türkmen işleklisi tarifi

Türkmen işleklisi tarifi merak ediliyor. Fırın yemeği olan Türkmen işleklisi hamuru ve iç harcı olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Peki Türkmen işleklisi nasıl yapılır? İşte Türkmen işleklisi püf noktası ve tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Türkmen işleklisi Türkmen dünyasının hatrı sayılır lezzetlerinden biri. Peki Türkmen işleklisi nasıl yapılır? İşte Türkmen işleklisi püf noktası ve tarifi...

TÜRKMEN İŞLEKLİSİ İÇİN MALZEMELER

HAMURU İÇİN

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

6 su bardağı un

1 silme yemek kaşığı tuz

İÇİ İÇİN

500 g kıyma

3 küp küp doğranmış soğan

Karabiber, tuz

1 su bardağı su

YAPILIŞI

Su, süt ve bir miktar unu yoğurma kabına alın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat kadar bekletin. İçi için gerekli malzemeleri karıştırın. Su ilavesini mutlaka unutmayın. Kıymalı harca katılan su kıymanın top top olmasını engeller ve çiğ olan eti kızgın buhar basıncı oluşturarak güzelce pişirir.

Merak etmeyin içi çiğ kalmıyor. Sakın kıymayı kavurmaya kalkmayın bu tarifin özelliği kavrulmamış kıyma ya da doğranmış et ile yapılmasıdır. Orijinal lezzeti bozmayın. Hamuru 2 bezeye bölün.

Bezerden birini oklavayla açın. Üzerine oda sıcaklığında tereyağı sürün. Rulo yapın. Rulonun iki ucundan tıpkı katmer yapar gibi dolayın. Üst üste koyup diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. İlk açtığınız hamuru tepsi büyüklüğünde açın. İçini koyun. Diğer hamuru açıp üzerine kapatın. Kenarlarını bükün. Çatalla delikler açın. Üzerine yağ sürün.Önceden ısıtılmış 180 C fırında ya da kor ateş arasında sini ile pişirin. Afiyet olsun.