Krokanlı pasta hem faydalı hem lezzetli. Krokan ise süs ve lezzet olarak tadını damakta bırakıyor. İşte hem göze hem mideye hitap edecek o tatlı...
KROKANLI PASTA İÇİN MALZEMELER
3 katlı pasta tabanı
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
Krokan için
1 su bardağı fındık
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
KROKANLI PASTA YAPILIŞI
Fındık, tereyağı ve şekeri tencereye alıp orta ateşte karıştırarak karamelize edin. Yağlı kağıt serili bir tepsi üzerine karışımı dökün ve 20 dakika bekletin.
Bardakla üzerlerine vurarak küçük parçalara bölün. 4 yemek kaşığı şekeri tencerede eritip karamel haline getirin.
Sıcak sütü azar azar ekleyip karıştırın ve karamelli sütü soğumaya bırakın. Krem şantiyi bu süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve 20 dakika derin dondurucuda soğutun.
Keklerin arasına krema sürüp krokan serpiştirin ve üst üste yerleştirin. Kekin üzerini de krema ile sıvayıp krokan ile süsleyin. Servis yapın.