Okan Kabuk
Limon pek çok yiyeceğin ve içeceğin içerisine eklenir. Ayrıca tek başına da tüketilebilir. Ancak zamana bağlı olarak küflenebilir. Bu nedenle limonun küflenmesini önleyebilen yöntemler de birçok kişi tarafından araştırılıyor. Ayrıca dilimlenmiş limonu saklamanın yöntemleri de araştırılabiliyor. Çünkü dilimlenmiş limon doğru şekilde muhafaza edilmezse, kısa sürede kuruyabilir ve sertleşebilir.
Bütün ve dilimlenmiş haldeki limonu saklamanın bazı yöntemleri bulunuyor. Söz konusu yöntemler sonucunda limonun tüketim ömrünü artırmak mümkün de olabiliyor. Ayrıca hem bütün hem de dilimlenmiş haldeki limonu saklamanın yöntemi aşağıda yer alıyor.
Bütün Limonu Saklama Yöntemi: İyice yıkanan limonlar bir kavanozun içerisine yerleştirilir. Akabinde üzerini geçecek miktarda su ilave edilir. Devamında kapağı kapatılarak buzdolabında saklanır. Bu sayede limonların küflenmesi geciktirilebilir.
Dilimlenmiş Limonu Saklama Yöntemi: Dilim halindeki limonlar streç film ile sarılır. Eğer streç film yoksa kavanozun içerisine koyulur. Buradaki amaç, dilim halindeki limonların hava almamasını sağlamak. Bu sayede söz konusu besinin sertleşmesi ve kuruması daha geç olabilir.