Dilimlenmiş limonu böyle saklarsanız kuruması önlenebiliyor! Meğer bu kadar kolaymış

Dilimlenmiş haldeki limon buzdolabında saklansa bile zamanla kuruyabilir. Ancak doğru muhafaza etme yöntemleri sayesinde, dilimlenmiş limonu daha uzun süre kurumadan tutmak mümkün olabiliyor. İşte detaylar…

Limon birçok yemeğin ve içeceğin içerisine eklenebiliyor. Ayrıca tek başına da tüketiliyor. Çünkü sağlıklı olan limon yemeklere ve içeceklere tat da verebiliyor. Ancak kesilen limon doğru şartlarda saklanmazsa, kısa zaman içinde kuruyabilir.

DİLİMLENMİŞ LİMON SAKLAMA YÖNTEMİ

Dilimlenmiş limon buzdolabında muhafaza edilse bile kısa süre içerisinde kuruyabilir. Bu durum birçok insanın moralini de bozabilir. Çünkü tekrardan kullanılabilecek limonun kısa sürede bozulması, pek çok insanın canını sıkabilir. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir yöntem, dilimlenmiş limonun kurumasını önleyebiliyor. İşte söz konusu yöntem şu şekilde gerçekleşiyor;

Dilimlenmiş limon bir streç film ile sarılır. Eğer streç film evde bulunmuyorsa kavanozun içerisinde de muhafaza edilebilir. Buradaki amaç dilimlenmiş limonun hava almamasını sağlamak oluyor. Çünkü dilimlenmiş limon böyle saklanırsa daha geç kuruyabilir. Ayrıca söz konusu dilimlenmiş limon saklama yöntemi, ''meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebilir.

BÜTÜN LİMON SAKLAMA YÖNTEMİ

Bütün limonların zamanla küflendiği gözlemlenebilir. Bu sürecin yavaşlatılabilmesi için limonlar bir kavanozun içerisine yerleştirilir ve üzerini geçecek miktarda su eklenir. Devamında kapağı kapatılır ve buzdolabında saklanır. Bu sayede küflenme süreci geciktirilebilir.