Dilimi 120 liradan satışta! Hazırından daha lezzetli limonlu kek tarifi

Çayın yanına lezzet katan efsanevi bir lezzet: Limonlu kek. Pastane usulü olan bu tarifte limonlu kek tadını damakta bırakıyor. Peki limonlu kek nasıl yapılır?

Şeker ve limon kabuğunun harmanlanmasıyla oluşan aroma limonlu kekin olmazsa olmazı. Kaplaması için limon suyu ve pudra şekeri gerekiyor. İşte tarifi...

LİMONLU KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı un

4 adet yumurta

2/3 su bardağı süt

150 gr tereyağı (2/3 su bardağı)

1 su bardağı şeker

1 limonun kabuğu

Yarım limonun suyu

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

Çok az tuz

Kaplama için;

1 su bardağı pudra şekeri

3 yemek kaşığı limon suyu

Yarım limonun kabuğu

YAPILIŞI

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

Şekeri limon kabuğu ile 30 dk kenarda bekletin.

Tereyağı ile şekeri 3 4 dk çırpın.

Yumurtaları ilave edip 3 dk daha çırpın.

Süt ve limon suyunu ekleyin.

Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyip ilave edip karıştırın.

Kek kalıbının her yerine tereyağını sürün.

Tabanına pişirme kağıdı yerleştirin.

Kenarlara hafif un serpin.

Kek karışımını kalıba dökün ve kürdan ile zigzaglar çizerek hamuru düzleyin.

180 derece fansız sıcak fırında 55 dk pişirin.

Kaplama için malzemeleri çırpın.

Tamamen soğuyan kekin üzerine dökün.

Afiyet olsun...