Dikkat: Zehirleyebilir! Sokak kedilerine asla verilmemesi gereken 3 besin

Kedilere bazı besinlerin asla verilmemesi gerekiyor. Nitekim siz bazı besinleri tüketirken kedilerin bakması vicdanınızı sızlatabilir. Bu nedenle kendi yemeğinizden vermek de isteyebilirsiniz. Ancak bazı besinlerin verilmesi, onları zehirleyebilir. İşte detaylar…

Kedilerin bazı besinlere karşı alerjileri bulunabiliyor. Bu nedenle her besinin sokak kedilerine verilmesi, en yanlış hareketlerden biri olarak biliniyor. Nitekim faydalı olarak düşünülen besinler, onlar için oldukça zararlı olabiliyor. Hatta zehirlenmelerine de yol açabiliyor.

SOKAK KEDİLERİNE ASLA VERİLMEMESİ GEREKEN 3 BESİN

Kedilere besin verilirken dikkat edilmesi gerekiyor. Nitekim bazı besinleri sevdikleri düşünülse de tükettikten sonra onlara zararı dokunabiliyor. Bu nedenle asla verilmemesi gereken 3 besin de, kimi zaman bilmeden verilebiliyor. Bu nedenle hangi besinlerin verilmesi gerektiğine dikkat edilmesi gerekiyor. İşte söz konusu 3 besin; süt ve süt ürünleri, çiğ et ve balık, çikolata ve şeker.

Süt ve Süt Ürünleri: Yetişkin birçok kedinin laktoza alerjisi bulunabiliyor. Süt ve süt ürünlerini sevseler de mideleri için fazlaca zararlı olabiliyor. Nitekim süt ve süt ürünleri kusmalarına ve ishale neden olabiliyor.

Çiğ Et ve Balık: Çiğ et ve balık, fazla miktarda antibiyotiğe duyarsız bakteri bulundurur. Aşırı yağ sebebiyle de kedilerin pankreaslarında hastalıklara sebebiyet verir.

Çikolata ve Şeker: Çikolatanın içerisinde bulunabilen theobromine ve kafein, kediler için tehlike teşkil ediyor. Söz konusu iki madde insan bedeninde kolayca sindirilebiliyor. Ancak onlar için aynı durum geçerli olmuyor. Kediler için zehir görevi gören söz konusu maddeler, karaciğer yetmezliğine sebebiyet verebiliyor. Ayrıca şeker de önerilmiyor. Nitekim şeker, kedilerin zehirlenmesine sebebiyet verir.