Dikkat: Salçanın küflenmesini önleyebiliyor! Oysa çözümü bu kadar basitmiş

Salça pek çok yemeğin içerisine eklenerek sık sık tüketilebiliyor. Ancak kısa sürede küflenmesi, birçok insan için rahatsız edici bir durumu oluşturabiliyor. Öte yandan bazı yöntemler sayesinde salçanın küflenmesi önlenebiliyor. İşte detaylar…

Okan Kabuk

Salça birçok farklı yemeğin içerisine eklenmesinin yanı sıra sos hazırlamak için de kullanılabiliyor. Ancak kısa sürede de küflenebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından salçanın küflenmesini önleyen yöntemler de araştırılabiliyor. Öte yandan bu konuda tercih edilecek bir yöntem, salçanın küflenmesini önleyebiliyor. Bu nedenle söz konusu yönteme de dikkat edilmesi tavsiye ediliyor.

SALÇANIN KÜFLENMESİNİ ÖNLEYEBİLEN YÖNTEM

Saçlanın küflenmesini önleyebilen yöntemler pek çok kişi tarafından araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir yöntem, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Çünkü pratik bir şekilde uygulanabilen yöntem, salçanın küflenme sürecini yavaşlatabiliyor. Öte yandan söz konusu yöntemin uygulanışı aşağıda yer alıyor.

Salçanın küflenmesini önleyebilmek için öncelikle cam bir kavanoza aktarılır. Ardından yüzeyindeki pürüzler düzleştirilir. Bunun yanı sıra kenarlarında kalan salçalar da temizlenir. Akabinde tüm yüzey kısmını kaplayacak şekilde zeytinyağı eklenir. Bu sayede salçanın küflenme süreci yavaşlatılabilir.