Dikkat o meyvenin tam mevsimi! Kem küm etmeden tüketin! Kabızlık tek öğünde bitiyor

Trabzon hurması olarak bilinen cennet hurmasını tüketmenin tam zamanı. Uzmanların ''Süper meyve'' olarak tanımladığı Trabzon hurmasının faydaları saymakla bitmiyor. İyi bir C vitamini deposu olan bu meyve kabızlık için ilaç gibi. İşte Trabzon hurmasını sevmeye ikna edecek faydalar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Trabzon hurmasıyla vücuda alınan vitaminler kabızlık, kansızlık, saç, karaciğer yağlanması gibi birçok sorunu ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda kış hastalıklarına düşman bir meyve olan hurma, kan yapıyor.

TRABZON HURMASININ FAYDALARI

Saç ve cilt için faydalıdır, saçların düzenli uzamasına yardımcı olurken saç dökülmelere karşı etkilidir. Trabzon hurmasının yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen su, saç ve cilt bakımında kullanıldığında cildin ve saçın parlaklığını, canlılığını kazanmasına yardımcı olur.

Trabzon hurması güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bu yüzden enfeksiyondan ve soğuk algınlığından korur.

Kanser oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Kış mevsimindeki bitkinliği azaltır.

Göze faydalıdır.

Vücudun ihtiyacı olan C vitamininin büyük çoğunluğunu karşılar. Önemli bir C vitamini deposu olan Trabzon hurması vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.

Trabzon hurması önemli bir lif kaynağıdır. 100 gram cennet hurması içeriğinde 3,6 gram lif bulunur.

Zengin lif kaynağı olan cennet hurması, mide ve bağırsak sağlığını destekler. Kabızlığa ve ishale iyi gelir.

Gastrit ve ülsere bağlı gelişen semptomların hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Trabzon hurması kilo vermeye yardımcı olan besinler arasında yer alır.

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kalp ve damar sağlığını destekler. Kardiyovasküler hastalık riskinin azaltılmasına yardımcı olur.

Cinsel sağlığı olumlu yönde destekler.

Kandaki şeker seviyesini yükseltir. Ancak içerisinde yüksek miktarda karbonhidrat da bulunduğu için diyabet hastasıysanız cennet hurmasını tüketirken günlük tüketim miktarına dikkat etmelisiniz. Trabzon hurmasının yanında bir porsiyon süt ve yoğurt tüketilmelidir.

Bakır bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden kan yapar.

Trabzon hurması, doku onarımında, kemiklerin gelişiminde, kıkırdak sağlığında ve hücrelerin yenilenmesinde de aktif rol oynar.

Cennet hurması vücuttaki toksik maddelerle mücadele ederek karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Ancak tüketiminde aşırıya kaçılması karaciğer yağlanmasına neden olabilir.