Dikkat! Kardiyologlar bu gıdaları bırakmanız için yalvarıyor! Kalp, diyabet geliyorum diyor

Sofradan kaldıramadığımız bazı gıdalar kalp ve diyabet hastalıklarının kapısını aralıyor. Kardiyologların ''Asla tüketmeyin, bırakın.'' dediği gıdaları sizler için derledik. Bu gıdaları tüketmek kendini ateşe atmaktan farksız. İşte insanın nefsine tuzak kuran, yedikçe yediren o gıdalar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kalp ve diyabet gibi önemli hastalıkların temel nedenlerinden biri de tüketilen gıdalar. Kardiyologlar en sık beslenme uyarısında bulunuyor ve insan olarak buna uyum sağlamak zor oluyor. Özellikle işlenmiş gıdalar insan sağlığını tehdit ediyor. Hem pahalı olan hem de insanı bağımlı hale getiren gıdaları bir araya getirdik. İşte kardiyologları çıldırtan gıdalar...

SAĞLIĞA TUZAK KURAN GIDALAR

Kızarmış tavuk

Fast food ürünlerinde kızarmış tavuk olmazsa olmazdır. Tavuğun yağda kızartılması, onu hemen ölçülü olarak yenmesi gereken bir şey haline getirir. Bu lezzet kızartmanın yanı sıra bol unla da yapılır. Kızarmış tavuğun kalorisi de genellikle oldukça yüksektir ve bu da aşırı kiloya, diyabet ve kalp hastalığı gibi sorunlara yol açabilir. Yani eğer tavuk yemek istiyorsanız ızgarada pişirmek daha iyi bir seçenek olabilir.

Hazır yoğurtlar

Çocukların hızlı büyümesine yardımcı olmak için üretilen yoğurtların arka planı çok farklı. Çocuklara yönelik yoğurt kapları büyük oranda şeker, yağ ve yapay renklendiricilerden oluşuyor ve bunların aşırı tüketimi çeşitli sağlık risklerine yol açabiliyor. Bu riskler arasında diyabet, metabolik ve kalp sorunları ve obezite yer alıyor. Bu da yetmezmiş gibi, bu ürünlerin bazılarının içerdiği fazla yağ kanserojen hale gelebiliyor. Bu nedenle evde kendi yoğurdunuzu yapmak daha parlak bir fikir.

Margarin

Margarin, geleneksel tereyağının daha ucuz bir alternatifi olarak satılıyor. İnek sütünden elde edilen yağ yerine farklı bitkisel yağlardan margarin yapılır. Bu, diyabet, kanser ve kalp hastalığı gibi bir dizi ciddi duruma yol açabilecek endişe verici miktarda trans yağa yol açar. Bu da kalp ve diyabet gibi hastalıklara zemin hazırlar.

Patates cips

Patates cipslerinin büyük çoğunluğunda petrol bazlı renklendiriciler, nişastalar, koruyucular ve doymuş yağ bulunur. Ayrıca sadece 0,11 poundluk patates cipsi porsiyonu, önerilen günlük sodyum değerinin yüzde 32'sini sağlar. Daha da kötüsü, herkesin en sevdiği atıştırmalık yiyeceklerin başında gelen patates kızartması, aynı zamanda lezzeti arttıran ancak sizi daha fazla yemek istemenize neden olacak bir bileşik olan monosodyum glutamat da içerir. Bu tarz atıştırmalıklar yüksek oranda sodyum, kalori, doymuş yağ ve trans yağ içerir ve bunların tümü sağlığınız üzerinde bazı kötü etkilere neden olabilir.

Osman Müftüoğlu açıkladı: O vitamin beyin sütü! Eksik olursa yorgunluk, mutsuzluk kalıcı olur