Okan Kabuk
Beyin sağlığının korunmasında beslenme düzeni de önemli bir rol oynayabiliyor. Nitekim hafızaya faydalı olabilen besinler tüketilmezse, vücut organları kötü yönde etkilenebiliyor. Bu durumun sonucunda ise unutkanlık riski de artabiliyor. Bu nedenle uzmanlar tarafından da hafızaya faydalı olabilen besinlerin tüketilmesi tavsiye edilebiliyor. Tüm bunların sonucunda söz konusu besinleri tüketmeyenler pişman bile olabilirler.
Her insan güçlü bir hafızaya sahip olmak isteyebiliyor. Çünkü güçlü hafıza, unutkanlık riskini azaltabiliyor. Bu nedenle unutkanlık problemine karşı hafızayı güçlendirebilen besinlerin tüketilmesi de tavsiye ediliyor. Ayrıca bu noktada bazı besinler ön plana çıkabiliyor. Nitekim hafızayı güçlendirebilen besinlerden 2'si şu şekilde, ceviz ve balık.
Ceviz: Omega-3 ve 6 yağ asitleri, demir, fosfor ve potasyum bakımından zengin olarak dikkat çekebilen ceviz, unutkanlık riskine karşı tavsiye edilebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından da tüketilebiliyor.
Balık: Birçok bilimsel araştırmaya da konu olabilen balık, hafıza kaybını önleme konusunda ön plana çıkabiliyor. Bu nedenle unutkanlık riskine karşı balık tüketilmesi tavsiye edilebiliyor.
Not: Yaban mersini ve yer fıstığı gibi besinlerin de hafızayı güçlendirebildiği belirtiliyor. Ancak söz konusu besinlerin dozunda tüketilmesi de gerekiyor. Ayrıca alerji etkisi oluşabilecek kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri gerekiyor.