Dibi tutmuş tencere ve tavalar 3 yöntemle parlasın! Sirke ile 5 dakika ovun

Dibi tutmuş tencereleri temizlemek çok kolay. Sirke ise en büyük temizleyici. Peki dibi tutmuş mutfak araçları nasıl temizlenir? İşte yanıtı...

Pas ve yemek artığı temizliği çok önemli. Mutfakta karbonat ve sirke temizliği ise biliniyor. İşte detaylar...

KARBONAT

Yıllardır birçok noktada kullanılan karbonat, tencere temizliğinde de en iyisini sunuyor. Tencerenin büyüklüğüne oranla 1 - 2 çay bardağı karbonatı, tencereye döktükten sonra 3 - 4 su bardağı suyu içerisine ilave edin. Ardından ocakta kaynatmaya başlayın. Karbonatlı su, kaynamaya başladığında tencere dibindeki lekeler ve kalıntılar büyük oranda yumuşayarak çıkmaya başlayacaktır.

SİRKE

Sirkenin gücü, birçok noktada olduğu gibi dibi tutmuş tencelerde de oldukça etkili. 1 su bardağı sirkeye 2 su bardağı su ekleyerek tencereye alın. İçerisine karbonat da ekledikten sonra 15-20 dakika boyunca kaynatın. Ardından biraz ovalayarak tüm bu işlemlerin ardından tamamen tertemiz bir tencereye kavuşabilirsiniz.

LİMON VE TUZ

Limon ve tuzun asidik özellikleri bir araya geldiğinde oldukça etkili bir temizlik sunar. Bu işlemi uygularken kaynatma zorunluluğu olmadan kalıntıları ortadan kaldırabilirsiniz. 1 yemek kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı limon suyunu tencereye aldıktan sonra karıştırın. Ardından 30 dakika boyunca bu karışımı tencerede bekletin. Bir sünger ile tencereyi ovalayarak yıkayın.