Derzlerde ve fayanslarda tek leke kalmasın! 3 formül

Fayans temizliği çok önemli. Pırıl pırıl bir yüzey için beyaz sirke kurtarıcı olabilir. Peki fayansları başka ne parlatır? İşte yanıtı...

Derz ve fayans temizliğinde karbonat, sirke ve çamaşır suyu kullanılıyor. Peki en etkili fayans temizliği nasıl olur? İşte yanıtı...

KARBONATLA PIRIL PIRIL FAYANSLAR

Temizlikteki etkili kullanımıyla bilinen karbonatı fayansa zarar vermeden kirleri sökmek için kullanabilirsin. Suyla tepkimeye gelerek bir macun haline gelen karbonatı bir sünger yardımıyla kirli yüzeylere uygulayabilirsin. Köpürtüp lekelerin yumuşamasını bekledikten sonra yine ıslak bir sünger ve bezle silerek fayanslar üzerindeki kalıntıları temizleyebilirsin.

BEYAZ SİRKE

Asidik yapısından faydalandığın beyaz sirke temizlikte sıklıkla kullanılan malzemelerden biridir. Sıvı yapıda olduğu için boş bir sprey kutusuna koyarak yüzeylere uygulayabilirsin. Asit, kirler üzerinde fazlasıyla yumuşatıcı bir etki oluşturacaktır. 5 – 10 dakika sonra kuru bir kumaşla yüzeyi silebilirsin. Eğer lekelerde etkili olduğunu düşünmüyorsan aynı işlemi birden çok kez uygulayabilirsin. Sirke derz aralarında da oldukça etkilidir.

DERZ TEMİZLEME

Fayans kaplı bir yüzeyde gerçek hijyeni gösteren detaylar derzlerdir. Fayans yüzeyi temiz görünse de rengi koyulaşan ve renk alan derz araları düzenli temizlenmelidir. Aksi halde üst üste biriken kirleri fayans arasından çıkarman daha zorlayıcı olur.

Derz için özelleşmiş temizleyiciler veya çamaşır suyu gibi güçlü kimyasal malzemeler derz temizliğinde özellikle tercih edilir. Bu malzemeleri fayans aralarına diş fırçası gibi ince fırçalar veya temizleme pamuklarıyla uygulayabilirsin. En etkili sonuç için ardından 5 – 10 dakika lekelerin yumuşamasını beklemelisin. Yumuşayan lekeleri ıslak bir sünger veya bez yardımıyla silebilirsin.