AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Poğaça en çok tercih edilen hamurişlerinden biri. Dereotlu poğaça ise hem lezzetli hem basit. Peki dereotlu poğaça nasıl yapılır? İşte dağılmayan dereotlu poğaça tarifi...
DEREOTLU POĞAÇA İÇİN MALZEMELER
2 adet yumurta (sarısının birini ayırın)
1 çay bardağı yoğurt
100 gr eritilmiş tereyağ (sıcak olmayacak şekilde)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 demet ince kıyılmış dereotu
1 paket kuru maya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Un (yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ekleyin)
İç harcı için: Beyaz peynir
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve sıcak olmayacak şekilde eritilmiş olan tereyağını karıştırıp; üzerine tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, maya ve dereotu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyerek hamurunuzu yoğurun.
Hamurunuzu yoğurduktan sonra mayalanması için 1 saat bekletin. (Sıcak bir ortamda yarım saat de yeterlidir.)
Daha sonra hamuru bezeler şeklinde ayırın. Bezeler şeklindeki hamurunuzu açtırıp arasına peynir koyun ve eliniz ile şekil vererek kapatın.
Tepsinize pişirme kağıdı serin ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine hazırlamış olduğunuz hamurlarınızı yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Arzuya bağlı olarak üzerine çörek otu ya da susam atabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış olan 180° fırında poğaçalarınızı kızarana kadar pişirin.