Depresyona giren kadınların 3 ortak özelliği

Kadınlarla erkekler arasındaki duygu farkı depresyon sürecini de etkiliyor. Erkekler üzücü olaylar karşısında daha az yıpranırken kadınlar kendilerini depresyona götüren yollardan geçiyor. Sonuç olarak depresyondan kolay kolay kurtulamıyorlar. Peki, hangi kadınlar depresyona daha yatkın? İşte depresyona giren kadınların özellikleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Günümüzde en sık duyduğumuz duygu durum bozukluğu depresyondur. Kadınlar ve erkeklerde de sık görülmeye başlandı. Fakat araştırmalara göre kadınlar depresyon daha yaygın. Depresyona giren kadınların özelliklerini bir araya getirdik.

Psikolojik, sosyal ve biyolojik sebepler kadınlarda depresyona neden olabilir. Peki, hangi kadınlar depresyona daha yatkın? İşte cevabı...

1. KENDİLERİNİ SUÇLAYAN KADINLAR

Hep kendilerini suçlayan kadınlar huzursuzdur. Bu kişiler ne olursa olsun bir şekilde kendilerinde kusur bulurlar. Arkadaşlarını kendilerinden üstün görürler.

2. KARAMSAR VE KENDİNE GÜVENSİZ KADINLAR

Bazı sorunlar karşısında tüm sorumluluğu üzerine almaya çalışan kadınlar karamsar düşünce yapısına daha çabuk yaklaşırlar. Bu biraz yetiştirilme tarzı ve kişilik özelliklerine de bağlıdır. Karşılaştıkları sorunları çözemediklerini düşünürler.

3. HER ŞEYE DAHA DUYARLI OLAN VE ÇOK ÜZÜLEN KADINLAR

Bazı kadınlar kendiyle ilgili sorunları bırakın çevresinde yaşanan psikolojik ve sosyal sebeplerden bile kendini alamaz. Karşıdan bakıldığında üzülmek için sebep arıyor gibi görülebilirler. Bu onları biraz stresli biraz da depresyona yakın hâle getirir.

Hemcinslerine düşman olan kadınların 3 ortak özelliği

Kıyafete göre kemer seçmenin 3 püf noktası

Kışın hangi renk nasıl kombinlenir?

İdrar renginden hastalığınızı anlayabilirsiniz

Kış günlerinde evde yapılabilecek 7 aktivite