Depresyon riskini yüzde 50 azaltan 3 besin

Depresyon çağımızın hastalığı. Depresyona yakalanma riskini ise azaltan besinlerin başında balık geliyor. Peki hangi besinler depresyon riskini yarıya indiriyor? İşte yanıtı...

Beyin sağlığını olumlu etkileyen besinler depresyondan da koruyor. Peki hangi besinler depresyon riskini yarıya indiriyor? İşte yanıtı...

BALIK: Depresyondan koruyor. Yoğun iş temposu ve günlük yaşamın hareketliliğinde, sorunlar bazen üst üste gelebilir. Özellikle kişilik itibariyle yatkın olan bireylerde stres yerini depresyona bırakabilir. Yapılan çalışmalar, özellikle somon, uskumru ve ton balığı gibi yüksek oranda Omega3 yağ asitlerini barındıran balıkların depresyona karşı büyük fayda sağladığını ortaya koymaktadır.

D VİTAMİNİ: Depresyonu azaltır. Ruh halini düzenlemede, kronik yorgunluk, anksiyete ve depresyonu önlemede önemli rol oynayabilmektedir.

TAM TAHILLAR: Lif oranı yüksek ve işlenmemiş olan kompleks karbonhidratların başında tam tahıllar yer alır. Çavdar, buğday, pirinç, arpa gibi tam tahıllar kan şekerinin daha yavaş yükselmesine sebep olarak sizi daha uzun süre tok hissettirirken ruh halinizi de dengeler. Unutmayın karbonhidrat oranı çok düşük olan diyetler yorgun, enerjisiz ve depresif hissetmenize neden olabilir.