Deprem sonrası önemi 10 kat arttı! Anne sütü nerede bulunur?

Ülkemizde yaşanan doğal afet sonrası önemi artan konulardan biri de anne sütü oldu. Enkazdan çıkarılan bebekler ve yaş aralığı küçük çocuklar için harekete geçen sağlık görevlileri anne sütü aradı. Peki anne sütü nerede bulunur? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Deprem sonrası tıpkı kan bağışı gibi anne sütü bağışı da önemli bir çizgide yer aldı. Enkazdan çıkarılan bebekler ve çocuklar için harekete geçen sağlık görevlileri anne sütü bağışı çağrısında bulundu. Aslında dünya genelinde anne sütü bankaları bulunur. Fazla sütü olan anneler sütlerini bu bankalara bağışlar.

Doğum sırasında ya da herhangi bir nedene bağlı vefat eden annelerden sonra bebeklerin süt ihtiyaçları giderilmeye çalışılır.

PEKİ ANNE SÜTÜ NEREDE BULUNUR?

Bebek bezi, kan bağışı ve bir çok acil durum gibi anne sütü de en çok ihtiyaç duyulan şeydir. Özellikle yeni doğmuş bebeklerin temel ihtiyacı olan anne sütü, hızlı bozulan bir besindir. Bu besine ulaşmak için çok hızlı hareket edilmesi lazım. Normal buzdolaplarında muhafaza edilmeyen anne sütü için harekete geçen sağlık görevlileri bunun için sosyal medyadan kampanya başlattı.

Normal şartlarda her ülkede olması gereken anne sütü bankaları var. Burada özel olarak korunan sütler Brezilya tabanlı yaygındır. Süt annelik yapan kadınlar bu sayede annesiz kalan bebeklerin süt ihtiyacını kapatır.

Deprem sonrası sağlık çalışanları da bebekler için bunun öneminin altını çizdi. Bebeklerin gelişimi ve bağışıklık sistemleri için gerekli olan anne sütü için bazı kadınlar seferber olmaya hazır. Bebeklere biberonlara doldurarak dağıtılacak olan sütler düzenli olarak tüketilmesi sağlanacak.

Nasıl koruyucu aile olabilirim? Yaş kritiği 25-65 aralığı ve düzenli bir gelire sahip olmak ilk kriter