Denizli'nin meşhur leblebi çorbası tarifi! Farklı çorba arayanlara en kolay lezzet

Akşam yemeği menüsüne kolay çorba arayanlar leblebi çorbası tarifini merak ediyor. Leblebi çorbası için önce leblebilerin rondodan geçirilmesi gerekiyor. Bu çorba kızarmış ekmekle servis edildiğinden oldukça doyurucu. İşte Denizli'nin meşhur leblebi çorbası tarifi ve malzemeleri...

Denizli'nin leblebi çorbası tarifi merak ediliyor. Az malzemeli bu çorba hem farklı hem doyurucu. İşte nefis leblebi çorbası tarifi...

Malzemeler

1 su bardağı sarı leblebi

2 çorba kaşığı tereyağı ve biraz da zeytinyağı

1 litre sıcak su

Çok az tuz

Üzeri İçin

3 dilim kızarmış ekmek

1 yemek kaşığı tereyağı

İsteğe göre kırmızı biber

LEBLEBİ ÇORBASI TARİFİ

Leblebileri un haline gelene kadar rondodan geçirin ve eleyin. Tencerede tereyağını eritin ve leblebi ununu ekleyerek kavurun. Soğuk et suyu veya su ilave edin. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak çorbayı pişirin.

Tuz ekleyin. Üzeri için, tost ekmeklerini ya da normal ekmeği küp küp doğrayın. Fırında veya tavada kıtırlaştırın.

Çorbanın kıvamına göre gerekirse sıcak su ilave edin. Kaynatın ve servis tabaklarına paylaştırın.

Kızarmış ekmekleri ilave edin. Erittiğiniz tereyağına toz kırmızı biberi ilave edin ve çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.