Deneylerle kanıtlandı! Çağın kabus hastalığı kansere şifa besinler

Bazı besinler sayesinde kansere karşı koruma sağlayabilirsiniz. Sofralarımızdan eksik olmaması gereken bir besin de turptur. Turp kanı temizliyor. Kötü hücrelerle mücadele ediyor. Peki tam bir kanser savaşçısı olabilen besinler hangileri?

A vitamini, B6 vitamini, C vitamini, E vitamini, K vitamini, antioksidan, çinko, potasyum, lif, kalsiyum, demir... Turpun içerisinde yok yok. Peki kanserle mücadele eden başka hangi besinler mevcut?

Tümör hücrelerini temizler

Turp ailesinden gelen bitkiler su ile pişirildiğinde kansere neden olan maddelerin atılmasını ve tümör oluşmasını önleyebilir. Bir araştırmaya göre turp kökünün bazı kanser hücrelerinin ölümüne katkıda bulunabilir.

Tam bir şifa deposu

Kırmızı turpun içeriğinde A vitamini, B6 vitamini, C vitamini, E vitamini, K vitamini, antioksidan, çinko, potasyum, lif, kalsiyum, demir, magnezyum yer alır.

Yapılan bir araştırmaya göre turpun suyla pişirilmesi kansere yol açan maddelerin ortadan kaldırılmasını sağlayabilir. Ayrıca tümörün meydana gelmesini engelleyebilir.

Diyabet riskini azaltabilir

Turp, glisemik indeksi düşük bir bitkidir. Bu nedenle kan şekerini yükseltmez. İnsülin direncine karşı kalkan görevi görür. Turpun içerisinde kan şekerini düzenlemeye katkıda bulunan glukozinolat ve izotiyosiyanat bileşikleri bulunur. Aynı zamanda turp yemek adiponektin hormonunuzu artırır. Bu hormonun artması insülin direncine karşı sizi koruyabilir.

Sindirim sistemine katkıda bulunabilir

Lifli yapısı sayesinde turp sindirim sisteminizi rahatlatır, kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Yapısında kükürtlü bileşenler bulunan turp yaprakları mide enfeksiyonunu engellerken ishale karşı faydalı etki gösteriyor.

Kalp ve damar sağlığına iyi gelir

Turpun yapısında bol miktarda antioksidan, potasyum ve kalsiyum bulunur. Bu besinler sayesinde kalp hastalığına yakalanma ve yüksek tansiyon riskiniz, düşürebilirsiniz. Yüksek tansiyon riskinin azalması doğal olarak felç geçirme ihtimalini de azaltır. Turpta bulunan nitrat ise kan akışının düzenlenmesine yardımcı olur.

Brokoli

Brokoli içerisindeki antioksidanı sayesinde hücrelerin hasar görmesini önler ve kanserli hücrenin meydana gelmesini engellemeye destek olur.

Sarımsak ve soğan

Sarımsak ve soğan tüketmek, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde rol oynar. Böylece kansere karşı koruma sağlayabilir.

Tümörlü hücre artmasını önler bu sayede kanserden koruyabilir.

Domates

Domatesin içeriğinde likopen isimli madde bulunur. Bu madde sayesinde mide ve akciğer kanserine karşı koruma sağlayabilir.

Yeşil çay

İçeriğinde bulunan polifenoller sayesinde iltihabın azalmasında etkili olur. Böylece kanserle mücadele rol oynayabilir.

Zerdeçal

Zerdeçalın içeriğinde yer alan kurkumin isimli maddenin antikanser ve antiinflamatuar özelliği bulunur. Bu sayede kansere karşı koruyabilir.