Deneyen yaşadı: Arı sokmasına faydalı doğal yollar! Çözümü bu kadar basitmiş...

Arı sokması sonucunda; şişme, ağrı ve kaşıntı gibi rahatsızlıklar oluşabilir. Bu nedenle söz konusu problem gerçekleştiğinde, arı sokmasına karşı faydalı olan doğal yollar pek çok insanın ihtiyacı haline dönüşebiliyor. Ayrıca bu noktada İbn-i Sina'da bazı doğal çözüm tavsiyelerinde bulunmuştu. İşte hem İbn-i Sina'nın hem de diğer önerilerle ilgili detaylar…

Arı sokması gerçekleştiğinde, sokulan bölgede herhangi bir semptom oluşup oluşmadığı incelenmeli. Eğer kaşıntı, yanma, hafif ağrı ve sokulan bölgede sıcaklık hissi gibi belirtiler bulunuyorsa, basit arı sokması semptomları olabilir.

Arı sokması birçok farklı ortamda gerçekleşebilir. Bu nedenle pek çok insanın başına gelebilir. Eğer söz konusu problem gerçekleştiğinde, herhangi bir alerjik durum fark edilirse, mutlaka uzman bir doktora başvurulması gerekir.

Bunun yanı sıra herhangi bir alerjik durum bulunmuyorsa, arı sokmasına karşı faydalı olabilen bazı doğal yollar bulunuyor. Ayrıca, ''çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen doğal yollar, deneyen adeta yaşadı bile dedirtebiliyor.

ARI SOKMASINA KARŞI DOĞAL YOLLAR

Arı sokması gerçekleştiğinde denenebilecek bazı doğal yollar bulunuyor. İşte söz konusu yollardan bazıları şu şekilde;

Arının soktuğu bölgeye ortalama 20 dakika buz torbası tutulur. Ayrıca bu işlem saatte bir tekrarlanarak uygulanabilir. Bunun sonucunda, şişkinlik ve yanma hissi azalabilir.

Diş macunu zehri nötralize etmede yardımcı olabilir. Bu yöntemde sokma gerçekleşen bölgeye az miktarda diş macunu sürülür ve ortalama 20 dakika bekletilir. Sonra ılık su ile yıkanır ve temizlenir.

İBN-İ SİNA'NIN ÖNERİLERİ

Arı sokması ile ilgili önerilen birçok farklı yöntem bulunuyor. Ayrıca İbn-i Sina'da asırlar öncesinden bazı çözüm önerilerinde bulundu. Nitekim İbn-i Sina'nın önerilerinden birkaçı aşağıda bulunuyor.

İbn-i Sina oluşan ağrının giderilebilmesi için kuru kişniş, mercanköşk ve soğutucu içeceklerin verilebileceğini belirtmişti.

Ayrıca İbn-i Sina, ebegümeci suyu ve reyhan suyunun losyon olarak kullanılabileceğini tavsiye etmişti.

Bunun yanı sıra incir, sirke, çamur ve koruğun lokal olarak kullanılabileceğini önermişti.

Not: İbn-i Sina'nın yukarıdaki arı sokması ile ilgili önerileri ve diğer önerileri, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak denemeleri gerekir.

Karasinek ve sivrisineklerden kurtulmanın basit yolları! Meğer çözümü bu kadar kolaymış