Nur Sena Sarıtaş
Pankek malzemeleri azar azar eklenmeli. İyice çırpılmalı. Pankek kızartıldıktan sonra sıcak tüketilmeli. Peki en lezzetli peynirli pankek nasıl olur?
PEYNİRLİ PANKEK TARİFİ
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 dilim kahvaltılık peynir
Maydanoz (isteğe bağlı olarak)
YAPILIŞI
Yumurta, tuz, karabiber, pul biber ve kabartma tozunu iyice çırpıyoruz.
Süt ve unu da yavaş yavaş ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
En son peyniri ezip, içine ekliyoruz.
Pankek tavasına, küçük kepçe ile birer ölçek döküyoruz ve altlı üstlü pişiriyoruz.
Pankek tavası olmayanlar, normal düz tava da kullanabilir.