KADİR TEKİN
Dereotlu poğaça çayın yanına çok yakışıyor. Lezzetli hamur işinin kıvamı tam olmalı. Peki ereotlu poğaça nasıl yapılır?
Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu (Arttırabilirsiniz tercihe bağlı)
Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı)
Dilerseniz içine peynir de koyabilirsiniz
Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Un, peynir ve dereotu hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
Daha sonra azar azar kontrollü bir şekilde un eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
Kıvamlı bir hamur olunca ince ince kıyılmış dereotu eklenir ve son kez yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp tepsiye dizilir.
Eğer arasına peynir koyacaksanız hamuru yuvarladıktan sonra elinizle bastırarak incelterek açmalısınız.
Ardından içerisine peynir koyarak yarım ay şeklinde kapatmalısınız.
Şekillendirilen poğaçalar pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alınır.
Üzerine yumurta sarisi sürülerek 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.