Denenmiş öksürük şurubu tarifi! Balgamla tıkalı göğsü açıyor, tahriş boğazı yumuşatıyor

Evde öksürük şurubu yapmak çok kolay. Nesilden nesile aktarılan öksürük şurubu nasıl yapılır? İşte boğazınızı yumuşatacak o tarif...

Öksürüklerin arttığı bir mevsimdeyiz. Öksürük tutulma şeklinde gerçekleşebiliyor. Peki öksürük kürü için hangi malzemeler gerekiyor?

Soğuk ayların gelmesiyle soğuk algınlığı ve viral enfeksiyonların görülme sıklığı artıyor. Bu rahatsızlıkların en rahatsız edici semptomlarından biri öksürüktür; ağrılı, kalıcı olabilir ve çeşitli ilaçların yardımıyla bile hafifletilmesi zor olabilir. Ancak doğa bize bununla başa çıkmamız için çoğu zaman düşündüğümüzden daha erişilebilir ve etkili çeşitli çözümler sunuyor.

Nesilden nesile aktarılan denenmiş ve doğrulanmış ev yapımı öksürük şuruplarından biri bal, zeytinyağı ve limonu içerir; bunlar bir araya gelerek tahriş olmuş solunum yollarında harikalar yaratan üç güçlü doğal bileşendir.

Ev yapımı öksürük şurubu nasıl yapılır?

Bal, limon ve zeytinyağı şurubu evde kolayca hazırlanabilir ve yalnızca birkaç malzeme içerir. Bu, onu öksürükle mücadelede sadece etkili değil aynı zamanda çok ekonomik bir seçenek haline getirir.

Gerekli malzemeler

200 gr bal - iyileştirici özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için saf ve doğal bal kullanın. Öksürüğün yıpratıcı etkileri ortadan kalkacaktır.

1 bardak taze limon suyu – C vitamini açısından zengin olduğundan taze sıkılmış limon suyu kullanmak en iyisidir.

50-60 ml sızma zeytinyağı – daha yüksek konsantrasyonda faydalı yağ asitleri ve antioksidanlara sahip olduğundan yüksek kaliteli zeytinyağını seçin. Öksürüğü durduracaktır.

Karışımın hazırlanması

Yaklaşık bir bardak taze meyve suyu elde edene kadar limonları sıkın.

Limon suyunu küçük bir kaseye ekleyin ve bal ve zeytinyağıyla karıştırın.

Karışımı kısık ateşte kaynamamasına dikkat ederek ısıtın.

Şurup hafifçe koyulaşana ve malzemeler tamamen birleşene kadar yavaşça karıştırın.

Oda sıcaklığına soğutun ve kapaklı bir cam kaba dökün.

En iyi sonuçları elde etmek için günde üç kez bir çorba kaşığı şurup alın. Öksürüklerinize veda edin.