Tarçın, gül, bal... Öksürüğe iyi gelen malzemelerle muhteşem bir çay yapabilirsiniz. Bu çay aynı zamanda bağışıklığınızı güçlendiriyor. İşte detaylar...
GÜL TOMURCUKLU ELMA ÇAYI TARİFİ
Elmanın kendisi kadar kabuğunun da pek çok faydası bulunuyor. Elma kabuğunun demlenmesiyle hazırlanan elma kabuğu çayı tarifi çok etkili ve anında işe yarıyor. Özellikle öksürüğü hafifletici ve balgam sökücü etkisiyle ön plana çıkan gül tomurcuklu elma çayı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
Gerekli malzemeler:
1 adet elma
10 adet gül tomurcuğu
1 adet çubuk Seylan tarçın
2 adet taze dilimlenmiş zencefil
2 adet dilimlenmiş limon
1-2 çay çay kaşığı ham bal (isteğe göre)
2-3 adet karanfil (isteğe göre)
GÜL TOMURCUKLU ELMA ÇAYI NASIL YAPILIR?
Kaynamış suyun içerisine yıkayıp ince ince dilimlediğiniz elmayı, gül tomurcuğunu, tarçını, zencefili, karanfili ve limonu ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika kısık ateşte kaynatın. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından fincana süzün. Dilerseniz bal ile tatlandırabilirsiniz.