Denenmiş kıvamı tam pankek tarifi: Yağ sızmıyor, börek lezzetinde

Pankekleri kahvaltıda yapabilirsiniz. Yumuşacık nefis bir pankek nasıl yapılır? Pankek nasıl yağsız pişirilir?

HABER MERKEZİ

Ağızda lezzet bırakan muhteşem bir pankek nasıl yapılır? Evde dakikalar içerisinde yapabileceğiniz pankek detaylarını derledik...

2 Kişilik Pankek Tarifi İçin Malzemeler

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı şeker

Yarım su bardağı süt

1 su bardağından 1 parmak az un

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

2 Kişilik Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.

Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştırmanız yeterli.

Pişirmek için tavamızı ısıtalım. Ocağınızı çok yüksek ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır.

Bu nedenle orta ateşte açın. İlk pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun. Eğer içinde hamurluk varsa ocağı bir tık daha kısmanız anlamına gelir.

İlk hamuru dökmeden önce tavamızı çok az yağ ile yağlayalım. Peçeteyi yağa çok az batırarak tavaya sürmeniz bile yeterli.

İlk pişirmeden hamur yapışabilir sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.

Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün. Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.

Tüm hamuru bu şekilde pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.