Denenmiş kilo yapmaz hamur işi! Kahvaltılık kaşık dökmesi tarifi: Kıvamı tam

Kaşık dökmesi kahvaltılarınızın favorisi olacak. Pratik ve lezzetli kaşık dökmesinin formülleri var. Mutlaka hamurun kıvamı homojen olmalıdır. Peki kaşık dökmesi nasıl yapılır?

Sena Parlar

Kaşık dökmesinin içinin güzelce pişmesi için ağır ağır pişirilmelidir. Hamurun kıvamının tam olması için un yavaşça eklenmelidir. Peki kaşık dökmesi nasıl yapılır?

Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Kaşık dökmesi nasıl yapılır?

Kaşık Dökmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına aldığımız yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu çırpma teli yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.

Üzerine kabartma tozu ve unu eklenerek karıştırmaya devam edelim. İlk olarak 1,5 su bardağı un ekleyelim. Gerekirse bir miktar daha ekleyebilirsiniz koyu kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.

Hamur hazır olduktan sonra yapışmaz bir tavanın tabanını çok az yağlayalım.

Yağ kızdıktan sonra hamurdan birer kaşık koyalım ve hafifçe yaydıralım.

Hamurların altı kızardıktan sonra diğer tarafını da çevirelim ve her iki yüzeyini de pişirelim.

Kaşık dökmelerinizin içlerinin güzelce pişmesi için ortanın bir tık altında ayarlayarak pişirebilirsiniz, aksi halde çok harlı ateşte hamurun içi pişmeyebilir.

Tüm hamur bu şekilde pişirildikten sonra servise hazır.

Çok kolay ve özellikle kahvaltılar için nefis bir tarif.

Afiyet olsun.