Denenmiş katmer poğaça tarifi

Poğaça tarifi arayanlar için denenmiş ve birebir tutan bir tarif hazırladık. Katmer poğaça tarifi çay yanına vazgeçemeyeceğiniz ve mutlaka tarif defterine not almak isteyeceğiniz bir lezzet olabilir. Peki, katmerli poğaça nasıl yapılır? İşte fotoğraflarla ve tüm detaylarıyla size farklı poğaça tarifi ve malzemeleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Peynirli, patatesli ve kıymalı poğaça tarifleri sabahların ya da ara öğünlerin vazgeçilmezi. Peki, katmer poğaçayı hiç denediniz mi? Farklı poğaça tarifi arayanlara birebir tutan, denenmiş poğaça tarifi hazırladık.

Katmer poğaça merdaneyle açılarak hazırlanan bir poğaça türü. İsteyenler iç harcı için patates, peynir ya da kıyma kullanabilir. Katmer poğaçanın püf noktası ise hamuru bir gün dolapta bekletmek. İşte tarif defterine mutlaka not almak isteyeceğiniz fotoğraflarla nefis poğaça tarifi ve malzemeleri...

KATMER POĞAÇA TARİFİ

2 su bardağı süt

1su bardağı sıvı yağ

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı tozşeker

Yeteri kadar un

Aralarına sürmek için yarım paket margarin ve yarım çay bardağı sıvı yağ

İçine lor peyniri

KATMER POĞAÇA TARİFİ

Peynirli poğaça tarifi ya da birebir tutan farklı poğaça tarifi arayanlar için katmer poğaça tarifi harika bir seçim. Sütü biraz ılık hâle getirin. Bir kapta sütü, mayayı ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru 26 bezeye ayırın. 13 bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Aralarına margarin sürün. Sadece en üsttekine sürmeyin.

Kapaklı saklama kabına koyun ve buzdolabına kaldırın. Diğer 13 bezeyi de aynı şekilde yapın ve buzdolabına kaldırın.

Sabah dolaptan çıkarın ve biraz unlayarak merdane gibi açın. Sigara böreği yapar gibi açın ve aralarına lor peyniri koyun.

Hepsini tepsiye dizdikten sonra yarım saat tepside bekletin. Ardından yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Katmer poğaça tarifi çay yanına hazır. Afiyet olsun...

Doyurucu ve lezzetli açma tarifi