Denenmiş balon gibi şiş kahvaltılık pişi tarifi! Yağı emmiyor kuru ve lezzetli

Kahvaltılık şiş pişi tarifi çok pratik. Bu pişi dakikalar çerisinde kızartılıyor. Pişi hamurları beze şeklinde kesilmeli. İki tarafta güzelce kızartılmalı. İşte pişi tarifi...

Hilal Çakır

Yumuşacık hamurlu pişi nasıl yapılır? Kahvaltılık pişinin içerisindeki malzemeler iyice harmanlanmalı. Yağ kızgın olmalı... Peki pişi nasıl yapılır?

Çok Kolay Pişi Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2,5 su bardağı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Çok Kolay Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

Mayasız hamurdan kolay pişi tarifi için öncelikle yoğurma kabına yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpma teli ile çırpalım.

Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.

Unu eklerken kontrollü olmanız hamurun kıvamını doğru şekilde ayarlamanıza yardımcı olacaktır.

Toparladığımız hamuru daha rahat yoğurabilmek için un serptiğimiz tezgaha alalım.

Birkaç dakika daha yoğurarak hamuru büyükçe bir beze haline getirelim.

Ardından ortadan ikiye keselim. Bir parçasını alarak tekrar beze haline getirelim.

Hamurumuzu hafif kalın olacak şekilde merdane veya oklava yardımıyla açalım.

Açtığımız hamuru bir hamur kesme aparatı veya bardak yardımıyla daireler şeklinde keselim.

İkinci bezeyi de yine aynı şekilde açıp daireler halinde keselim. Bu arada kenarlardan artan hamur parçalarını da tekrar beze hale getirerek tekrar açalım.

Tüm hamuru şekillendirdikten sonra kızartma aşamasına geçebiliriz. Bunun için küçük bir tencereye bol sıvı yağ alarak kızdıralım.

Yağ kızdıktan sonra hamurlarımızı yağın içerisine atalım. Pişilerimiz kızardıkça yağın üzerine doğru çıkacaktır.

Bir maşa yardımıyla çevirerek pişilerin her iki tarafının da güzelce kızarmasını sağlayalım.

Altın rengini aldıklarında pişilerimizi havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alalım. Kalan hamurları da aynı şekilde kızgın yağa atarak pişirmeye devam edelim.

Hamurlarımızın hepsini kızarttıktan sonra pişilerimiz servise hazır.

Afiyet olsun!