Denenmiş avcı böreği tarifi

Çay yanına çıtır çıtır avcı böreği tarifi hazırladık. İster kızartarak ister fırında pişirerek tüketebileceğiniz avcı böreği tarif defterinizin favori börek tarifi olabilir. Avcı böreğinin normal kıymalı börekten farkı içerisinde ceviz ve bulgur olmasıdır. İşte denenmiş nefis çıtır çıtır börek tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Çıtır çıtır börek denilince akla ilk gelen avcı böreği tarifi oluyor. Peki, avcı böreği nasıl yapılır? Özellikle çay yanına börek tarifi arayanlar için nefis bir alternatif olan avcı böreği tarifine bayılacaksınız.

Avcı böreğinin normal kıymalı börekten farkı içerisinde ceviz ve bulgur olmasıdır. Avcı böreğini kızartarak veya fırında hazırlayabilirsiniz. Tarif defterinize mutlaka not almak isteyeceğiniz denenmiş bir börek tarifi hazırladık. İşte çay yanına avcı böreği tarifi ve malzemeleri...

AVCI BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER

4 adet yufka

İç harç malzemeleri

250 gram kıyma

1 fincan ince bulgur

1 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı salça

Yarım çay bardağı ceviçi

Pulbiber ve karabiber

Tuz

Sıvıyağ

Üzeri için:

1 yumurta

Galeta unu

AVCI BÖREĞİ TARİFİ

Çıtır çıtır bir börek tarifi arıyorsanız denenmiş avcı böreği tarifi tam ağzınıza layık. Avcı böreği tarifi için önce bulguru kaynar suda bekletin. O şişerken kıymayı çok az sıvıyağ ile kavurun.

Yemeklik doğranan soğanları da ekleyip kavurmaya devam edin. İçerisine ıslattığınız bulguru, salçayı, ceviz içini, tuzunu ve baharatlarını da ekleyip birkaç kere daha karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.

Su ve sıvı yağı karıştırın. 1 yufkayı serip bu karışımdan her yerine sürün. Üzerine 2. yufkayı serin. Tekrar karışımdan sürüp yufkayı 8 eşit parçaya bölün.

Uzun kenarlara kıymalı içten koyun ve yanlardan katlayarak ne çok sıkı ne çok gevşek olacak şekilde sarın. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde yapın.

Kalan su ve sıvı yağ karışımına 1 yumurta kırıp çırpın. Börekleri önce bu sıvı karışıma sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Çay yanına çıtır çıtır avcı böreği hazır. Afiyet olsun...

Kabaklı 3 kolay tarif