Denemeyen pişman oluyor: Uyku sorununu çözüyor! İbn-i Sina asırlar önce önerdi…

Uyku sorunu olan pek çok insan, çeşitli yöntemleri deneyebiliyor. Çünkü uykusuzluk rahatsız edici bir problem olarak ön plana çıkabiliyor. Öte yandan İbn-i Sina'da bu konu ile ilgili asırlar öncesinden çalışmalar gerçekleştirmişti. Ayrıca İbn-i Sina, limon kabuğunu önermişti. Detaylar haberimizde…

Uyku sorunu şimdi olduğu gibi geçmiş yıllarda da rahatsız edici olarak görülebiliyordu. Nitekim İbn-i Sina'da bu problem üzerine bazı çalışmalar gerçekleştirmişti. Ayrıca İbn-i Sina, uykusuzluk problemine karşı limon kabuklarını tavsiye ediyor.

İBN-İ SİNA'NIN UYKU PROBLEMİNE KARŞI ÖNERİSİ

İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden gerçekleştirdiği çalışmalar bilim insanlarının bile radarına girebiliyor. Çünkü ünlü hekim birçok farkı alanda çalışmalar gerçekleştirdi. Nitekim İbn-i Sina asırlar öncesinden uyku problemine karşı da çözüm önerisinde bulundu.

İbn-i Sina asırlar öncesinden uyku problemine karşı limon kabuğu önerisinde bulundu. Nitekim limon kabuğu etrafa esans kokusu yayabiliyor. Yatılan yere koyulduğunda ise solunum yolu ile akciğerlerin C vitamini almasını sağlayabiliyor. Ek olarak solunum yollarını temizleyebiliyor. Ayrıca evdeki tozlu hava dengesinin korunmasında yardımcı olabiliyor.

İbn-i Sina'nın da önerdiği limon kabuğu sinirleri uyararak beynin fonksiyonel çalışmasında yararlı olabiliyor. Öte yandan beyin uyarıcıları açıldığında rahat bir uyku çekmek mümkün olabiliyor. Bu nedenle İbn-i Sina, yatılan yere limon kabuğu koyulmasını tavsiye ediyor. Çünkü limon kabuğu, uyku sorununa adeta çözüm olabiliyor. Bu nedenle denemeyen pişman bile olabiliyor.

Not: Limon kabuğu uyku problemine karşı faydalı olabiliyor. Ancak alerji etkisi oluşabilecek ya da farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak söz konusu yöntemi denemeleri önerilir.