Simit tarifini denemeyenler adeta pişman oluyor. Çünkü sokak lezzetleri arasında sık sık gösterilebilen bu yiyecek, pratik bir şekilde evde de hazırlanabiliyor. Ayrıca simit tarifinin kolayca hazırlanması, sabah kahvaltılarının adeta vazgeçilmezi haline dönüşmesine yol açabiliyor.
PRATİK SİMİT TARİFİ
Simit tarifi pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Ancak simit tarifi hazırlanırken ölçüsüne dikkat edilmesi de öneriliyor. Aksi takdirde tam kıvamında olmayabilir. İşte söz konusu simit tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;
1 su bardağı ılık su. 1 su bardağı ılık süt. 4 su bardağı un. 1 tatlı kaşığı tuz. 1 yemek kaşığı toz şeker. 1 adet yumurta. 1 paket kuru maya. Üstü için Gerekli: Yarım çay bardağı pekmez, yarım çay bardağı su ve 1 kase susam.
HAZIRLANIŞI
Simit tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanışına geçilebilir. İşte simit tarifinin hazırlanışı;
Derin bir kaba; ılık süt, şeker, ılık su ve maya koyularak karıştırılır. Devamında yumurta ilave edilerek karıştırılır. Sonra azar azar un eklenir. Akabinde tuz ilave edilir ve ele yapışmayan hamur elde edilinceye kadar güzelce yoğrulur. Ardından üzeri nemli bir bez ile örtülerek oda sıcaklığında ortalama 1 saat mayalanması için bekletilir. Mayalandıktan sonra minik minik bezelere ayrılır. Ayrılan bezeler rulo şeklinde uzatılarak ikisi birbirine örgü olacak şekilde sarılır. Devamında uçları birleştirilir. Sonra su ve pekmez karıştırılarak, susamlar hafif kavrulup soğumaya bırakılır. Ardından hazırlanan simitler önce pekmezli suya, sonra susama bulanır. Devamında fırın tepsine pişirme kağıdı serilerek üzerine aktarılır. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında ortalama 25-30 dakika pişirilir. Sonra hazırlanan simit tarifi afiyetle tüketilebilir.