Birçok insan demlikleri parlatmak için sabun, cif ya da çamaşır suyu kullanır. Fakat doğrudan bunlarla temizlemek demlikleri yeterince parlatmadığı gibi çizer. Ayrıca tek zararı bu da değildir. Çamaşır suyu yüksek oranda kimyasal maddeler içerir. Bu yüzden bulaşıklar direk olarak bu malzemeye temas ettiklerinde ne kadar durulanırsa durulansın. Çamaşır suyu maddesel olarak iz bırakır. Bu da tencere ve çaydanlıklar ısıya temas edince ortaya çıkar. Gizli zehirlenme burada başlar. Çünkü kimyasal maddelerin çoğu ısıyla daha fazla görülür. Besinlere sızan bu maddeler mide ve bağırsaklara giderek sindirim sorunlarına yol açar. Uzmanlar, çamaşır suyu yerine doğal malzemelerle parlatma işlemi yapılmasını önerir. Peki, demlikler nasıl parlatılır?
DEMLİKLERİ PARLATMA ÖNERİLERİ
Karbonat ve limon suyu karışımı, tencere ve çaydanlıkların parlatılmasında etkilidir.
Direk olarak limon kabuklarıyla tencere ve çaydanlıklar ovalanmalı. Bu lekelerin hızla çıkmasını sağlar.