Demlenmiş bitki çaylarını kaliteli bir mutfak ürününe dönüştürün: Sakın çöpe atmayın

Demlenmiş bitki çaylarınızı çöpe atmak yerine değerlendirin. Onlardan kaliteli bir kozmetik, bahçe ürünü, mutfak ürünü ya da temizlik malzemesi yapabilirsiniz.

KADİR TEKİN

Tasarruf sadece parada değil eski eşyalardan ya da demlenmiş çaylardan da yapılabiliyor. Kulağa tuhaf gelebiliyor ama gerçekten demlenmiş çaylar evde birçok alanda kullanılabiliyor. Geri dönüşüm taktikleriyle demlenmiş çayı kozmetikten mutfağa ve temizliğe kadar farklı alanlarda kullanabilirsiniz.

DEMLENMİŞ ÇAYLAR NE İŞE YARAR?

Demlenmiş bitki çaylarını değerlendirmenin birçok pratik yolu var. Bu yöntemlerden birkaçını deneyerek hem doğayı koruyabilir hem de günlük hayatınıza bitki çaylarının faydalarını entegre edebilirsiniz. İşte demlenmiş çayları değerlendirme yöntemleri...

1. Cilt ve Saç Bakımı

Yüz toniği: Soğutulmuş bitki çaylarını pamuk yardımıyla yüzünüze sürebilir veya sprey şişesine koyarak tonik olarak kullanabilirsiniz. (Örneğin papatya çayı cildi yatıştırır, yeşil çay antioksidan sağlar)

Saç durulama suyu: Saçınızı durulamak için kullanabilirsiniz. (Örneğin adaçayı koyu renk saçlara parlaklık katar, papatya çayı açık renk saçları aydınlatır)

Göz kompresi: Papatya veya yeşil çay gibi anti-enflamatuar özellikleri olan çaylarla göz yorgunluğunu hafifletebilirsiniz.

2. Ev Temizliği

Doğal temizleyici: Yeşil çay veya adaçayı gibi antibakteriyel özellikleri olan bitkisel çayları yüzey temizleyici olarak kullanabilirsiniz.

Oda spreyi: Güzel kokulu çayları (lavanta, gül, nane) sprey şişesine koyup evinize ferah bir koku vermek için kullanabilirsiniz.

3. Bitkiler ve Bahçe Kullanımı

Bitki sulama suyu: Soğumuş çayları bitkilerinize vitamin desteği olarak verebilirsiniz. (Özellikle yeşil çay ve papatya bitkiler için faydalıdır)

Kompost malzemesi: Kullanılmış çay poşetlerini veya demlenmiş çay yapraklarını kompost yığınına ekleyerek doğal gübre olarak kullanabilirsiniz.

4. Mutfakta Kullanım

Smoothie ve buz küpleri: Soğutulmuş bitki çaylarını buz kalıplarına döküp dondurabilirsiniz. Smoothie veya içeceklere ekleyebilirsiniz.

Çorba ve soslara ekleme: Hafif aromatik çaylar (örneğin rezene veya kekik çayı), çorbalar veya soslara hafif bir tat katmak için kullanılabilir.

Pişirme tariflerinde: Kek, kurabiye veya ekmek yapımında su yerine bitki çayı ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.

5. Aromaterapi ve Rahatlama

Banyo suyu: Lavanta, papatya veya melisa çayı gibi rahatlatıcı çayları banyo suyuna ekleyerek dinlendirici bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Ayak banyosu: Yeşil çay veya nane çayı ile ayak banyosu yaparak rahatlama sağlayabilirsiniz.

Soğuk ülkelerde en iyi leke çıkarıcı ürün! Çamaşır yıkamak yerine bunu yapıyorlar