En çok aranan patlıcanlı yemeklerin başında musakka tarifi geliyor. Kıymalı, domatesli musakka tarifi damaklarınızı şenlendirebilir. Pratik yemeklerden biri olan musakka en sevilen yaz yemeklerinden biri. Hem zeytinyağlı olarak hem de ara sıcak olarak da tüketebileceğiniz musakka menünüzde nefis bir iz bırakabilir. İşte adım adım musakka tarifi ve malzemeleri...
MUSAKKANIN PÜF NOKTASI
Adımlara uyduğunuz sürece musakkayı lezzetsiz yapmanız imkansız. Bu yemekteki tek püf nokta patlıcanların acı olmamasıdır. Bunun için patlıcanları tuzlu suya koyun ve biraz bekletin.
MUSAKKA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
4-5 adet orta boy patlıcan
350 gram kıyma
3 adet çarliston biber
2 adet rendelenmiş domates
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber
MUSAKKA TARİFİ
Musakka tarifi için önce patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin ve tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif kızartın.
Ardından patlıcanların yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın. Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun. Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün. 1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin. İstenen yumuşaklığı yakaladığınızda ocağı kapatın. Musakka tarifi hazır. Afiyet olsun...
PATLICANIN FAYDALARI
Sindirime faydalıdır
Kemiklere faydalıdır
İçerdiği demir sayesinde anemiye iyi gelir
Kalbe yararı vardır