Değişik çorba tarifi arayanlara yoğurtlu buğday çorbası

Yoğurtlu buğday çorbası hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından sevilerek tüketiliyor. Peki, yoğurtlu buğday çorbası nasıl yapılır? Sadece buğday, yoğurt, yumurta, un gibi temel malzemelerle hazırlayabileceğiniz buğday çorbasının yapılışı haberimizde...

Yoğurtlu buğday çorbası tarifi değişik çorba tarifi arayanlar tarafından araştırılıyor. Hep aynı çorbalardan bıktıysanız menünüzü bu çorbayla çeşitlendirebilirsiniz. İşte yoğurtlu buğday çorbası tarifi ve malzemeleri...

YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı yoğurt

2 su bardağı haşlanmış buğday

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

2-3 tatlı kaşığı nane

Pul biber

Tuz

YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ YAPILIŞI

Buğdayları haşlayın. Haşladığınız buğdayları tencereye alıp, üzerine su ekleyin.

Kaynamaya başlayınca, başka bir kapta hazırlayacağımız yoğurt, yumurta, un karışımını iyice çırpın. Yoğurt kesilmesin diye sıcak su ekleyip, tekrar hızlıca karıştırın. Bu karışımı kaynayan buğdaylara yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırın. Tüm yoğurt çorbalarının püf noktası burasıdır.

Kaynayınca altını kısıp, diğer tarafta bir tavaya tereyağını ve isteğe göre soğanla soteleyebilirsiniz. Soğan istemeyenler tereyağına nane, pul biber ekleyip, karıştırın.

Ardından bu karışımı çorbaya ekleyin. Tuzu da ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra yoğurtlu buğday çorbası hazır. Afiyet olsun.