Sadece 3 malzemeyle aylarca saklanabilen börek yapmak mümkün. İster sıcak sıcak ister daha sonra çay eşliğinde tüketilebilen böreği sizin için derledik. İşte tarifi...
RULO BÖREĞİ TARİFİ
2 hazır yufka
2 adet yumurta
250 gram yoğurt
Dilerseniz içine beyaz peynir koyarak zenginleştirebilirsiniz.
RULO BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Yumurta ve yoğurdu bir kap içinde iyice çırparak hazır olarak bir kenarda bekletin.
Yufkaları üst üste koyarak tezgahın üzerinde açın.
Hazırladığınız yoğurtlu karışımı her yufka katına ayrı ayrı iyice yayın.
Katlarına yoğurtlu karışım sürülmüş yufkaların hepsini katlayarak büyük bir rulo haline getirin.
Rulo halindeki yufkayı buzdolabına kaldırın.
Pişireceğiniz zaman yufkayı buzdolabından çıkarın ve iki parmak kalınlığında parçalara ayırın.
Zeytinyağıyla kızdırdığınız tavada börekleri kızartın. Çay eşliğinde sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.