Dayanıklı rulo böreği tarifi! Günlerce bozulmuyor

Her gün mutfağa giremeyenler hem kolay hem de uzun süre bozulmayan rulo böreğini yapabilirler. İçerisine peynir, ıspanak veya patates harcı konulabilen bu böreğin yapılışı çok zahmetsiz. İşte detaylar...

Sadece 3 malzemeyle aylarca saklanabilen börek yapmak mümkün. İster sıcak sıcak ister daha sonra çay eşliğinde tüketilebilen böreği sizin için derledik. İşte tarifi...

RULO BÖREĞİ TARİFİ

2 hazır yufka

2 adet yumurta

250 gram yoğurt

Dilerseniz içine beyaz peynir koyarak zenginleştirebilirsiniz.

RULO BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Yumurta ve yoğurdu bir kap içinde iyice çırparak hazır olarak bir kenarda bekletin.

Yufkaları üst üste koyarak tezgahın üzerinde açın.

Hazırladığınız yoğurtlu karışımı her yufka katına ayrı ayrı iyice yayın.

Katlarına yoğurtlu karışım sürülmüş yufkaların hepsini katlayarak büyük bir rulo haline getirin.

Rulo halindeki yufkayı buzdolabına kaldırın.

Pişireceğiniz zaman yufkayı buzdolabından çıkarın ve iki parmak kalınlığında parçalara ayırın.

Zeytinyağıyla kızdırdığınız tavada börekleri kızartın. Çay eşliğinde sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.