Davetsiz misafirlere özel tatlı! Şipşak irmikli toplar: Çaydan önce tatlınız hazır

Şipşak irmikli toplar çayın yanına çok yakışıyor. İrmikli tatlı pratik olmasıyla özel bir yere sahip. Peki şipşak irmikli toplar nasıl yapılır?

Şipşak hazır irmikli toplar 10 dakikada sofrada. Muhallebisini ayrıca hazırlayacağınız irmikli toplar nasıl yapılır? İrmikli top için hangi malzemeler gerekir?

Pratik Tatlı Tarifi: Şipşak İrmikli Toplar

Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı tereyağı

Hindistan cevizi (üzeri için)

Ceviz, fındık veya damla çikolata (isteğe bağlı, iç harcı için)

Hazırlık Süresi:

Hazırlık: 10 dakika

Pişirme: 15 dakika

Toplama ve süsleme: 10 dakika

Yapılışı:

Muhallebiyi Hazırlayın:

Bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri koyun.

Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin (yaklaşık 10-12 dakika).

Ocaktan aldıktan sonra vanilini ve tereyağını ekleyin, iyice karıştırarak tereyağını eritin.

Karışımı Soğutun:

Hazırladığınız muhallebiyi bir kaba alın ve soğuması için bekletin.

Soğurken karışımı ara sıra karıştırarak kabuk tutmasını engelleyin.

Toplarınızı Oluşturun:

Karışım soğuyup kıvam aldıktan sonra elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.

İsterseniz topların içine fındık, ceviz veya damla çikolata koyabilirsiniz.

Süsleyin:

Hazırladığınız topları Hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin.

Servis Edin:

Tatlınızı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.

Soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun!