Davetlerin gözdesi! Evde en pratik Alman pastası nasıl yapılır? İşte merak edilen tarif...

Alman mutfağının gözde tatlısı olan Alman pastası en çok kutlamalarda yapılır. Evde kolaylıkla yapacağınız bu eşsiz lezzeti sizler için derledik. Peki evde en pratik Alman pastası nasıl yapılır? Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Son yıllarda doğum günü, nişan ya da söz gibi kutlamalarda sıklıkla tercih edilen Alman pastası iki pandispanya arası krema lezzetiyle doludur.

Herkesin beğenerek yediği Alman pastasının lezzetini çeşitlendirmek sizin elinizde. Muz, çilek, kivi ya da portakal gibi meyvelerle lezzetlendireceğiniz Alman pastasını mutfağınıza taşıyın. Peki en pratik Alman pastası nasıl yapılır? Merak edilen yanıt...

ALMAN PASTASI TARİFİ

MALZEMELER

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

Yarım çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı süt

1 adet yumurta

Bir tatlı kaşığı tereyağı

Yarım paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Derin bir kabın içine yumurtayı kırın ve şekeri ilave ederek karıştırın.

Akabinde sütü koyun karıştırmaya devam ederken un, tereyağını, kabartma tozu ve vanilyayı koyun.

Karışımı dilerseniz blendırdan geçirin.

Yuvarlak bir tepsinin altını yağlayıp içine karışımı dökün.

Önceden 200 derece ısıtılmış fırına koyun.

Kek pişene kadar kremayı hazırlayın.

Bir tatlı kaşığı tereyağına; 2 yemek kaşığı un, 300 ml süt, yarım paket vanilya, bir adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağı koyun blendırdan geçirin.

Bir tencereye koyup 5 dakika pişirin.

Akabinde fırından keki çıkartın.

Biraz soğuyan keki ortadan ikiye bölün.

Arasına kremayı sürün.

Üzerini pudralamadan önce en sevdiğiniz çilek, muz, kivi ya da portakal dilimleri koyun pudrayı dökün.

Afiyet şifa olsun...

İtalyan mutfağının en popüler tatlısı! Evde en pratik Graffe donut tarifi...