Danilo Zanna'nın pizza hamuru tarifi! Nefis ve kıvamında

Pizza hamuru tarifini araştıranlar için Danilo Zanna'nın İtalyan pizza hamuru tarifini derledik. Danilo Zanna'ya göre pizza hamurunun püf noktası hamura suyu dengeli eklemek, sosun püf noktası ise asla salça kullanmamak ve tabiki pizza hamurunu dinlendirmek. İşte Danilo'nun pizza tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Pizza hamuru tarifi merak ediliyor. Şef Danilo Zanna pizza hamuruna yavaş yavaş su ilave edilmesinin önemli püf noktalardan biri olduğunu belirtiyor. Kendi kanalından takipçilerine tarifler veren Danilo Zanna'nın pizza tarifini sizler için derledik. İşte pizza hamuru tarifi ve malzemeleri...

PİZZA HAMURU MALZEMELER

1 gram maya

Biraz soğuk su

Un

Çok az bal

Çok az tuz

PİZZA HAMURU TARİFİ

Önce mayayı suyla eritin. Balı ekleyin. Ardından unu ekleyin. Yavaş yavaş su ekleyin. Çok az tuzu ekleyin. Hamur ilk sıvılaşacak, sonra sertleşecek. Pizzanın püf noktası suyu yavaş yavaş eklemek.

Ardından hamuru mayalandırın. Hamur için apaklı bir kap kullanın ya da streçleyin. Streçe minik delikler açın.

2 saat bekletin. Elinize hafif yağ sürerek tezgah üzerinde bir kere daha yoğurun. Hafif sıvı bir hamur olmalı.

Bir tepsiye koyun ve yarım saat tepside bekeltin.

Mayalandırma işlemi bitti. Tezgaha hafif un serpiştirin. Hamur üzerine de çok az un serpiştirin. Hamuru elinizle açın. Tepsiye yerleştirin.

DANİLO'NUN PİZZA SOSU TARİFİ

Salça pizzaya uygun değil, kurutuyor. Çok fazla su pizzayı kabartmıyor. Kullanılması gereken iki şey var.

Doğranmış domates veya soyulmuş domates kullanabilirsiniz. Çiğ domatesleri çatalla ezin. Ardından tuz ve zeytinyağı ekleyin.

İsteğe göre sarımsak ve karabiber de eklenebilir.

PİZZAYA NE KOYULUR?

Damak zevkinize göre her şey ekleyebilirsiniz. Fakat bu pizza 10 dakikada pişiyor. Sosis ve sucuk gibi şeyler çiğ kalabilir. Bu yüzden çabuk pişen şeyler daha güzel olur.