Danilo Zanna özel kruvasan tarifini MasterChef'te açıkladı! Kruvasan hamurunun püf noktası soğuk su...

Ünlü şef Danilo Zanna meşhur kruvasan tarifini MasterChef programında paylaştı. Fransa'nın ulusal yiyeceklerinden biri olan kruvasan, gerek Türkiye'de gerekse dünyada günün her saatinde sevilerek tüketiliyor. Kruvasan tarifinde ismini altın harflerle yazdıran Danilo Zanna'nın kruvasan tarifi ise birçok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Danilo Zanna özel kruvasan tarifini MasterChef programında izleyicilere açıkladı. Peki Danilo Zanna'nın özel kruvasan tarifinin sırrı ne? Danilo Zanna'nın kruvasan hamurunun püf noktası meğerse soğuk su...

ELİF ÇARMAN

Ünlü şef Danilo Zanna meşhur kruvasan tarifini MasterChef programında paylaştı. Danilo Zanna'nın içi yumuşacık dışı çıtır çıtır olan kruvasan tarifi iştah kabartıyor. Lezzet tutkunlarının bir numaralı tercihi kruvasan hem kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde sıklıkla tüketiliyor.

DANİLO ZANNA'NIN MEŞHUR KRUVASAN TARİFİNİN SIRRI!

Danilo Zanna'nın meşhur kruvasan tarifi birçok takipçisi tarafından merakla araştırılıyor. Peki Danilo Zanna'nın meşhur kruvasanının sırrı ne? Danilo Zanna, kruvasan tarifinin sırrını MasterChef programında paylaştı. Hamurun soğuk suyla yoğurulması kruvasan hazırlarken en önemli püf noktalardan biri. Peki Danilo Zanna'nın meşhur kruvasan tarifi nedir, malzemeleri neler? İşte Danilo Zanna'nın meşhur kruvasan tarifinin sırrı...

DANİLO ZANNA'NIN KRUVASANININ PÜF NOKTALARI

Kruvasan hamurunu soğuk mayalamak oldukça önemli. Bu nedenle malzemeleri soğuk tercih etmelisiniz.

Glüten oluşumuna katkı sağladığı için protein değeri yüksek un kullanılması gerekiyor. Böylece hamurun elastikliği artacak ve yırtılması engellenecek.

Kuru ve yaş mayayı bir arada kullanmak hamurunuzu daha çok kabartır

DANİLO ZANNA'NIN MEŞHUR KRUVASAN TARİFİ

Malzemeler:

6 su bardağı un (tercihen yüksek proteinli un),

1 paket instant kuru maya ve yaş maya,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 yemek kaşığı toz şeker,

50 gr yumuşak tereyağı,

1 su bardağı soğuk su,

1 su bardağı soğuk süt,

Arası için:

250 gr tereyağı,

Hazırlanışı:

Un, maya, tuz, toz şeker karıştırın. Üzerine yumuşamış tereyağı, soğuk süt ve soğuk su ilave edip yavaş yavaş yoğurun.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru kilitli kap içerisine alın ve 20 dakika buzluğa mayalanmaya bırakın.

İstediğiniz gramaja göre kestiğiniz hamuru geniş bir tepsiye alın ve merdane ile üzerinden geçerek düzleştirin. Hamurun altını yapışmaması için çok az unlayın.

Tereyağı ince ince dilimleyin. Daha sonra kilitli poşete alarak merdane ile düzleştirin.

Hamurun ortasına poşetten çıkararak tereyağını yerleştirin. Hamuru, tereyağının üstüne zarf kapatır gibi kapatın.

Laminasyona yardımcı olması için hamurun kenarları dikey bir şekilde kesin.

Hamuru unladıktan sonra merdane ile hafif hafif hamura baskı uygulayın. Hamurun ön ve arka yüzeylerine bu işlemi yapın.

Son olarak katlanan kenarları tekrar katlayarak ortada birleştirin. Yani hamur 3'e katlayın.

Hamur bu şekilde streçe sararak buzluğa kaldırın ve 15 dakika bekletin. (Bu işlem içindeki yağın erimemesi açısından önemli)

Sertleşen hamuru yine aynı şekilde merdane yardımıyla uzunlamasına açın. Hamuru tekrar 3'e katlayın ve streçleyip buzluğa kaldırın.

Hamuru son kez buzluktan alın ve uzunlamasına açın. Açılan hamuru üçgen dilimler halinde kesin. Geniş ucundan başlanarak uca doğru sarın.

Kruvasanları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin. Üzerlerine 1 çırpılmış yumurta sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirin.

Kruvasanınız hazır, afiyet olsun...