Danilo Zanna'dan samimi itiraf: Türk halkının et tercihi değişti

MasterChef Jürisi Danilo Zanna etle ilgili hem MasterChef yarışmacılarının hem de yemekle arası iyi olan birçok insanın işine yarayacağı bilgiler verdi. Aksam'dan Hüsna Köşger'in sorularını yanıtlayan Danilo Zanna, etin pişmesi konusuna bir açıklık getirdi ve Türk halkının makarnanın ve etin pişmesiyle ilgili tercihlerinin değiştiğini söyledi. Detaylar haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hüsna Köşger

MasterChef'te yarışmacıların en çok takıldığı şeylerden biri de etin pişirilme derecesi oluyor. Hatta şefler bazen etin rengine bakarak bile tadını anlayabiliyor. Peki, et nasıl pişirilmeli, çok pişmiş et mi az pişmiş et mi lezzetli? Aksam'dan Hüsna Köşger, etin pişmesiyle ilgili merak edilenleri MasterChef'in sevilen jürisi Danilo Zanna'ya sordu.

ÇOK PİŞMİŞ ET Mİ AZ PİŞMİŞ ET Mİ LEZZETLİ?

"Mutfakta müşteri nasıl isterse öyle olmalı. Zevk yönetilemez." diyen Şef Danilo Zanna, kaliteli etlerin çok pişirilmemesi gerektiğini belirtti.

Kaliteli etin çok pişirildiğinde tüm özelliklerini kaybettiğini belirten Danilo Zanna, etin pişmesiyle ilgili sorulara şöyle açıklık getirdi:

"Üst seviyedeki, kaliteli etleri çok pişmiş tercih etmeyiz. Çünkü bu etler çok pişince tüm özelliklerini kaybediyor. Bir kobi etin kilosu 35 bin TL. Çok pişmiş istersen kobi et yenilmemeli. Normal et yenilmeli. Çünkü et fazla pişince özellikleri gidiyor. Mesela pişmiş bir bonfile yağsız bir et olduğu için çok tercih edilmiyor. Zaten yağsız, fazla pişince kupkuru olacak. Çiğnemede zorlaşacak. Orta pişmişin üst derecesini bu yüzden tercih etmiyoruz. Bu bir tavsiyedir elbette."

TÜRK HALKININ TERCİHİ DEĞİŞTİ

İtalya'da etin pişirilmesiyle ilgili konuşan Zanna, şunları söyledi:

İtalya'da bazı yöresel yemeklerde fazla pişmiş et isteseniz de size fazla pişirmezler. Bu biraz sınırda olan şeyler... Ama Türkiye'de fazla pişmiş seviliyor. Fakat zamanla Türkiye'deki müşterilerin etin pişmesi konusunda tercihlerinin değiştiğini görüyoruz. Özellikle makarna da çok değişti. Artık fazla pişmiş istenmiyor. Çünkü fazla pişme durumunda lezzet kayboluyor."