AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Risotto tarifi MasterChef elemelerinde her sene çıkan bir yemek. Elbette risotto tarifi denilince akla ilk gelen de Danilo Şef oluyor. Peki, Danilo Şef'e göre risottonun püf noktası nedir? Sizler için Danilo Şef'in risotto önerilerini bir araya getirdik.
DANİLO ŞEF'TEN RİSOTTONUN PÜF NOKTALARI
Risotto tarifinde pirinç kalitesi önemlidir. Carnaroli pirinci kullanılır.
Risotto bağlamak için çok nişastalı pirince gerek yoktur. Risotto aynı zamanda pişirme tekniğidir. Pirinç pişirilir ve yavaş yavaş su eklenir.
İlk olarak pirinç kavrulur. İki geleneksel teknik vardır. Biri tereyağı ile diğeri zeytinyağı ile kavurmaktır.
Az kavrulur. Bu da dokunarak anlaşılır. Risottoda kullanılan tereyağı önemlidir, soğanlı tereyağı katılır.
Risotto durmadan karıştırılmaz. 3-4 kere karıştırmak yeterlidir. Fokur fokur kaynamaması gerekir. Orta ateşte pişirilir.
Pirinç su aldıktan sonra karıştırılır. Nişastası bağlanır.
Risotto sebzeli, mantarlı, etli yapılabilir. Malzemeler kavururken eklenebilir.