MasterChef tiramisu tarifi merak ediliyor. İtalyanların sevilen tatlısı tiramisu tarifini Danilo Şef'in önerisiyle anlattık. Tiramisunun püf noktası kremasındaki lezzet. İşte Danilo Zanna'nın önerisiyle tiramisu tarifi ve malzemeleri...
Tiramisu İtalyanların en meşhur tatlısı. Ülkemizde de hem tadıyla hem de görüntüsüyle sevilerek yapılan tiramisunun yapılışı oldukça basit. Danilo Zanna'nın videolarından tiramisunun yapılışını ve püf noktalarını hazırladık. Kendine güvenenler için MasterChef tiramisu tarifi bizden lezzeti sizden. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
TİRAMİSU MALZEMELER
400 gramlık labne
4 yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Kedidili
100 gram çilek
20 g şeker
Bitter çikolata topları
Kakao
TİRAMİSUNUN YAPILIŞI
MasterChef tiramisu tarifi için öncelikle yumurtaların akı ve sarısını farklı kâselere alın. Yumurta aklarına biraz tuz ilave edin. Kar gibi oluncaya kadar iyice çırpın. Ardından yumurta sarılarına şeker ekleyin ve mikserle çırpın. Homojen karışım tiramisunun püf noktasıdır.
Labne'yi de ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Çırpılmış yumurta aklarını da ekleyerek kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından kremayı sıkma torbasına doldurun. Çilekleri dilimleyin ve bir tencerede şeker ile pişirin. Biraz su ekleyin, hafifçe çatal yardımıyla ezin.
Tiramisuyu koyacağınız kupların en altına krema sıkın. Üzerine çikolata toplarını koyun ve biraz daha krema sıkın.
Kedidillerini ortadan ikiye bölerek inceltin. Kedidillerini hazırladığınız tenceredeki çilekli sosa batırın ve iyice ıslatın. Ardından kremanın üzerine dizin. Son olarak tekrar krema ekleyip süzgeç yardımıyla kakaoyu üzerine serpin. Tiramisu tarifi servise hazır, çilekle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...