Damakta iz bırakan lokma tarifi! Yumuşacık ve tazecik

Tatlı çeşitleri arasında yer alan lokmalar çok lezzetli oluyor. Mis gibi lokmalar için şerbet tam kıvamına olmalı. Sıcacık ve nar gibi kızaran lokmalar nasıl olur? İşte detaylar...

HABER MERKEZİ

Lokma pratik tatlılardan biridir. Nefis lokmalar için su ve un kulak memesi kıvamına gelene dek karıştırılmalıdır. Peki tatlı mı tatlı lokmalar nasıl yapılır?

Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

3,5 su bardağı un

2 su bardağı su

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 silme çay kaşığı tuz

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

1 dilim limon

Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.

Tarifimize göre limonu, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz. Kıvamlı bir şerbetimiz olacak.

Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

Tatlımız için hamuru hazırlıyoruz. Gerekli malzemeleri bir kaba alıyoruz ve mikser yardımıyla karıştırıyoruz.

Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.

1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz ve bekliyoruz.

Mayasını bulan hamurumuzu alıyoruz.

Bir tencereye yarısına kadar sıvı yağ ekliyoruz ve kızdırıyoruz.

Hamurdan avucumuzun içine yumruk yapar gibi alıyoruz.

Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üzerinde kalan parçayı alıyoruz ve kızgın yağa atıyoruz.

Ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz.

Kızaran hamuru şerbetin içine atıyoruz ve yine karıştırarak 2 dakika kadar bekletiyoruz ve servis tabağına alıyoruz.

Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.

Eğer şerbetimizden kaldıysa üzerine döküp tatlıyı batırarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...