Damaklardan silinmeyecek lezzet: Yağsız patates kızartması! Sır tarif belli oldu

Patates kızartması birçok insanın severek tükettiği yiyecekler arasında bulunabiliyor. Ancak söz konusu yiyecek yağlı olduğunda zararlı sonuçlara da yol açabiliyor. Bu nedenle hem lezzetli hem de daha sağlıklı bir patates kızartması tarifi birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Bunun yanı sıra yağsız kızartmanın sırrı da belli oldu. İşte detaylar…

Patates kızartması oldukça yağlı olabildiğinden dolayı insan sağlığı için zararlı olarak biliniyor. Bu sebeple yağsız patates kızartması tarifi de birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Bunun yanı sıra sadece 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile damaklardan adeta silinmeyecek yağsız patates kızartması yapmak mümkün olabiliyor.

SIR BELLİ OLDU: YAĞSIZ PATATES KIZARTMASI TARİFİ

Birçok insanın sıklıkla araştırabildiği yağsız patates kızartması tarifi belli oldu. Sır gibi tutulabilen söz konusu tarif, artık evlerde kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte söz konusu yağsız patates kızartması tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

5 adet patates.

Sadece bir yemek kaşığı zeytinyağı.

Yarım çay kaşığı kadar toz pul biber ve tuz.

HAZIRLANIŞI

Damaklardan adeta silinmeyecek yağsız patates kızartması tarifi şu şekilde gerçekleşiyor;

Fırın tepsisinin altına yağlı bir kağıt yerleştirilir.

Akabinde patatesler soyulur ve yuvarlak şekilde uzun uzun dilimlenir (bu sayede patatesler çıtır olmasının yanı sıra hızlı bir şekilde pişebilir).

Akabinde bir kaba zeytinyağı ve baharatlar eklenir.

Sonra patatesler de ilave edilerek baharatlarla iyice karıştırılır ve tepsiye dağıtılır (patateslerin üst üste gelmemesine özen gösterilmeli).

Fırın önceden 200 derece ısıtılır.

Akabinde yağsız patates kızartması pişirilir ve afiyetle tüketilebilir.

Not: Ortalama 30 dakika kadar pişme süresi bulunur. Ayrıca aynı yöntemler patlıcan kızartması ya da kabak kızartması tarifinde de isteğe bağlı olarak denenebilir.