Damaklardan silinmeyecek lezzet: Domatesli acı sos tarifi!

Domatesli acı sos tarifi birçok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Çünkü hazırlandıktan sonra pek çok yemeğin içerisine kolayca eklenebiliyor. Öte yandan adeta damaklardan silinmeyecek domatesli acı sos tarifinin sırrı da ortaya çıktı. İşte detaylar…

Domatesli acı sos tarifi, sos olarak ketçap kullanmak istemeyen birçok insan tarafından merak edilebiliyor. Çünkü adeta damaklardan silinmeyecek bir lezzet sunabilen domatesli acı sos; makarna, köfte ve benzeri yemeklere kolayca eklenebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından domatesli acı sos tarifi araştırılabiliyor.

Öte yandan domatesli acı sos tarifinin adeta sırrı da ortaya çıktı. Çünkü birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabiliyor.

DOMATESLİ ACI SOS TARİFİ

Domatesli acı sos tarifi birkaç malzeme ile pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte domatesli acı sos tarifi için gerekli olan malzeme listesi şu şekilde;

1,5-2 yemek kaşığı kaya tuzu.

1 yemek kaşığı toz şeker.

3 kilo domates.

10 gr. acı biber (isteğe bağlı olarak acı biberin miktarı artırılabilir).

15-20 diş sarımsak.

1 su bardağı zeytinyağı.

1 demet maydanoz.

1 kilo kapya biber.

1 çay kaşığı karabiber.

HAZIRLANIŞI

Domatesli acı sos tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanış aşamasına geçilebilir. İşte söz konusu tarifin hazırlanışı;

Ayıklanan kapya biber ve domatesler robottan geçirilir. Ardından tuz ilave edilir ve büyük bir tencereye yerleştirilir. Tencere kapağı açık şekilde fazla su çekilene kadar ortalama 1, 1-5 saat kaynatılır.

Sonra minik minik doğranan acı biber, sarımsak, şeker, yağ, karabiber ve sirke ilave edilerek ortalama 30 dakika daha kaynatılır.

Devamında ince ince doğranan maydanozlar ilave edilir ve ocağın altı kapatılır.

Akabinde hazırlanan domatesli acı sos tarifi sıcak şekilde kavanozlara doldurularak temiz kapak ile kapatılır ve ters çevrilir.

Ortalama 7-8 saat ters şekilde bekletildikten sonra düzeltilir ve serin bir yerde saklanır.

Not: Kavanozlar açılırsa buzdolabında saklanmalı.

Canan Karatay önerdi: Çay demlenene kadar hazır oluyor! Kahvaltılık börek tarifi