Damaklardan adeta silinmeyen içecek! İşte reyhan şerbeti tarifi

Reyhan şerbeti tarifi serinlemek isteyen pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü soğuk bir şekilde tüketilebilen bu içecek, damaklardan adeta silinmeyecek bir tat da bırakabiliyor. İşte söz konusu reyhan şerbeti tarifi…

Okan Kabuk

Reyhan şerbeti tarifi soğuk bir şekilde tüketildiğinde serinlik hissi sağlayabiliyor. Bunun yanı sıra adeta damaklardan silinmeyecek bir tat da bırakabiliyor. Bu nedenle reyhan şerbeti tarifi birçok kişi tarafından araştırılıyor. Ayrıca birkaç adımda pratik bir şekilde reyhan şerbeti hazırlanabiliyor.

REYHAN ŞERBETİ TARİFİ

Reyhan şerbeti tarifinin hazırlanabilmesi için birkaç malzeme gerekiyor. Gerekli malzemeler toparlandıktan sonra kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte reyhan şerbeti tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

  • 5-6 limon tuzu.
  • 1 demet reyhan.
  • 6 yemek kaşığı toz şeker (çok tatlı sevmeyenler 4 yemek kaşığı da ilave edebilirler).
  • 6 su bardağı sıcak su.
  • HAZIRLANIŞI

    Reyhan şerbeti tarifinin yapılabilmesi için gerekli olan malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanışına geçilebilir. Nitekim reyhan şerbeti tarifi şu şekilde gerçekleşiyor;

  • Reyhanlar güzelce yıkandıktan sonra tencereye koyulur.
  • Üzerine kaynamış sıcak su, limon tuzu ve şeker ilave edilir.
  • Toz şeker eriyene kadar karıştırılır ve tencerenin ağzı kapatılır.
  • Ayrıca şerbet kaynatılmaz, sıcak suyun içerisinde bekletilerek hazırlanır.
  • Sonra soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra reyhanlar süzgeç ile süzülerek çıkartılır.
  • Akabinde iyice soğutulan şerbet afiyetle tüketilebilir.